Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

West Side Story

2020. augusztus 16 - 17.

Részvételi díj: 45.000 Ft/fő

 

Program:

1. nap:
Indulás 10.00 órakor Szombathelyről, az MMIK parkolójából. Utazás Szegedre, ahol városnéző sétánk során felkeressük a város fő látnivalóit. (Dóm tér, Sóhajok hídja, Fogadalmi templom, stb.). Szállásunk elfoglalását követően szabad program, majd igény esetén vacsora. Szállásunk ezúttal a Tisza Hotel belvárosi épületében lesz, a Széchenyi téren. Az elegáns szegedi szálloda, a város és a régió legpatinásabb szállodája. Kedvező fekvése, különleges atmoszférája, század eleji hangulata méltán tette Szeged egyik legismertebb és legkedveltebb szállodájává a Tisza Hotelt. Az előadás 21.00 órakor veszi kezdetét a Dóm téren, amely a hotelünktől gyalogosan könnyen elérhető.

A történet röviden: New York West Side negyedének utcáin vívja harcát a helybéli fehér fiúkból és a Puerto Ricó-i bevándorlókból álló két banda. Az egyik táncos szórakozóhelyen találkozik egymással Tony, a Jets vezetője és a konkurens bandához tartozó csinos félvér lány, Maria. A két fiatal első pillantásra egymásba szeret. Felcsillan a remény, hogy szerelmük talán véget vet a régóta tartó gyűlölködésnek. Az összeütközés azonban elkerülhetetlen, az egyik összecsapásban Tony megöli Maria bátyját. A történet megírásakor Leonard Bernstein mestert a Rómeó és Júlia inspirálta. Érdekesség, hogy ezt a darabot láthatta már a közönség a Szegedi Szabadtéri Színház színpadján, mégpedig 1965-ben. Ez a darab volt akkor a fesztivál első musicalbemutatója.

2. nap:
Reggelit követően elhagyjuk szálláshelyünket és útnak indulunk Szombathelyre. Útközben felkeressük Bugacpusztát, hogy a magyar pusztán végighajthassunk lovaskocsiinkkal. A fogatok a Karikás Csárdától indulnak. Az út során folyamatosan tárul elénk a végtelen magyar puszta, a maga jellegzetes növény- és állatvilágával. A kocsikázás során láthatjuk a hagyományos pásztorépítményeket (kontyos kunyhó, tejfeldolgozó), átélhetjük a bugaci puszta sajátos hangulatát. A több száz éves kocsányos tölgyek mellett álló, Pásztormúzeum kör alakú építményénél megállva, az épületben látható kiállítás a bugaci pásztorélet tárgyi emlékeit és a nemzeti park élővilágát mutatja be. A múzeumtól rövid séta vezet az istállókig. Itt lakik a bugaci sárga ménes, mely mára közel száz lovat számlál, fajtája kisbéri félvér. Közelről láthatjuk az őshonos magyar állatokat: a mangalicát, szürkemarhát, rackanyájat. Az út során találkozhatunk a pásztorkutyákkal, a békésen legelésző szamarakkal. Élményekkel gazdagon térünk vissza a Karikás Csárdához. A lovaskocsikázás időtartama kb. 1 óra. A visszaérkezést követően ebédelési lehetőség a csárdában, majd folytatjuk utazásunkat hazafelé. Várható érkezés Szombathelyre 18.00 körül.

 

Részvételi díj tartalmazza:
- Autóbuszos utazást
- 1 éjszakai szállást 2 ágyas elhelyezéssel, fürdőszobával, 3 csillagos hotelben Szegeden és IFA-t (Tisza Hotel, Szeged, Széchenyi tér)
- Reggelit (1 alkalom)
- Idegenvezetés költségeit
- West Side Story jegyet a Darmstadt szektor 7.,8. vagy 9. sorába (középtájt)

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Vacsorát: 3.300 Ft/fő (szűkített étlapról választható, 2 fogásos étel)
- Belépőjegyeket: Lovaskocsizás: kb. 2.500 Ft/fő
- Útlemondási biztosítást
-
Egyágyas felár: 8.000 Ft/fő