Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Varázslatos Erdély - Székelyföld-nagykörút

 

7 nap / 6 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

4 éjszaka szép, barátságos környezetben, jó színvonalú, igényes panziókban, 2-3 ágyas fürdõszobás szobákban
1 éjszaka 3 csillagos hotelben, igényesen berendezett 2-3 ágyas, fürdõszobás szobákban
1 éjszaka vendégszeretõ magyar családoknál
 

Ellátás

Félpanzió

 

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Szombathely, Sárvár, Duka, Jánosháza, Devecser, Bakonygyepes, Városlõd, Herend, Márkó, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest-M0, Kecskemét (csak felszállás)
 

Idôpontok

Részvételi díj

2020.06.11 - 17. 129 900 Ft/fő
2020.09.02 - 08. 129 900 Ft/fő
   
Egyágyas felár 22 900 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 6 éjszaka szállást, félpanzióval
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat

 

Erdély Románia legnagyobb és legváltozatosabb része, amely az ország közepétôl egészen az észak-nyugati feléig nyúlik ki, és magába foglalja az ország hegyes vidékének legnagyobb részét. Felbecsülhetetlen természeti adottsága évezredek óta elkápráztatta a térség kis és nagy népeit. Hatalmas erdôségei, bortermô dombvidéke és hósapkás bércei otthont tudtak biztosítani mindenféle népeknek. Gyönyörû hegyei, fennsíkjai, tavai ideálisak a pihenésre. Várai, kastélyai és települései köveirôl pedig visszaköszön a történelem. Erdély történelmet, legendát, álmot és valóságot idéz egyaránt magyarnak, románnak vagy szásznak. A történelmi Erdélyben esett meg a gyönyörû csoda – hiteti velünk az idô – hogy három nép élt benne, majd ezer esztendôn keresztül, megôrizve saját kultúráját, meggazdagodva egymás színeivel. Erdélyt gazdag, de hányatott történelmi múltja és sokat szenvedett népe tölti meg emberi tartalommal.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.30 órakor indul Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. A nagylaki határ átlépése után továbbutazás Aradra, ahol megnézzük a Szabadság-szobrot, majd az Aradi vértanúk emlékművét. Ezt követően atovábbutazás Vajdahunyadra, a vár megtekintése. Szállás Déván. (1 éj).

2. nap: Reggeli után indulás először Szászföld „fővárosával”, Nagyszebennel ismerkedünk, majd továbbutazunk Berethalomra, a gótikus stílusban épült erődtemplom megtekintése, mely Erdély legismertebb temploma, és e mellett  az UNESCO a Világörökség részévé is nyilvánította. Ezután folytatjuk utunkat Nagy-Küküllő két partján fekvő Segesvárra, ahol megnézzük Erdély legfestőibb középkori várnegyedét, mely a világörökség része, majd séta a hangulatos óvárosban (Nagypiac- kispiac tér, dóm, sétálóutca). Ezt követően Útközben Fehéregyházán megtekintjük a Petőfi Múzeumot, majd továbbutazás a szállásra. Szállás Brassó környékén (2 éj)

3. nap: Reggeli után látogatás Sinaia városába, a romantikus hangulatú park közepén található Peles-kastélyba. Az épület legnagyobb különlegessége a rengetegféle fából készült díszítés. Délután városnézés a meredek, sziklás hegyek által körülölelt, különlegesen szép fekvésű Brassó városában: Fő tér, Fekete-templom, mely a tűzvészben megfeketedett falairól kapta a nevét. Ezt követően a mesebeli Törcsvári kastélyhoz látogatunk el. Visszatérés a szállásra.

4. nap: Reggeli után első állomásunk Kézdivásárhely, az udvarterek és Gábor Áron városa. Városnézés után továbbutazunk a gyimesi csángók vidékére, ahol lehetőség van a híres csángó falvak és a Rákóczi-romvár megtekintésére. A déli órákban pihenőt tartunk Gyimesbükkön, a Deáki panzióban (fakultatív étkezési lehetőség). Ezt követően továbbutazás Csíksomlyóra a kegytemplomhoz, majd Csíkszeredán a Milleniumi templom megtekintése. Továbbutazás a szálláshelyre. Szállás Zetelakán, magyar családoknál (1 éj) .

5. nap: Reggeli után elutazás Székelyudvarhelyre, a város nevezetességeinek megtekintése. Innen Farkaslakára utazunk, ahol Tamási Áron sírját tekintjük meg. A program után Korondra látogatunk, a fazekasság központjába, vásárlási lehetőség. Majd Korond megtekintése után Bucsintető érintésével Gyergyószentmiklóson áthaladva a festői Gyilkos-tóhoz érkezünk, mely kirándulásunk csúcspontja. Ezt követően a Békás-szorost tekintjük meg, részben gyalogosan, részben autóbusszal, majd visszatérünk a Gyilkos-tóhoz. Ezt követően továbbutazás Szovátára, a híres gyógyfürdőhelyre, a sós vizű Medve-tóhoz. Szállás Marosvásárhely környékén panziókban. (1 éj).

6. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat Marosvásárhelyre, ahol látogatást teszünk a Telekitékában, a Kultúrpalotában, majd szabadprogram. Továbbutazás Tordára, a sóbánya megtekintése, majd Kolozsvárral ismerkedünk, gyalogos városnézés keretében a legfontosabb látnivalók: Házsongárditemető, Mátyás király szobra, Mátyás király szülőházának megtekintése. Szállás Kolozsvár környékén, panziókban(1 éj).

7. nap: Reggeli után utazás Királyhágón át Nagyváradra. Rövid városnézés: püspöki székesegyház, Szent László hermája, ezt követően hazautazás Magyarországra. Határátkelás Ártándon.Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet