Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Üdülés Közép-Dalmáciában

2020. augusztus 19-23.     5 nap / 4 éjszaka

Részvételi díj: 120.000 Ft/fő

 

Program:

1. nap: Szombathely – Vodice (kb. 580 km)
Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.30-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Vodicébe. Ez az üdülőváros Horvátország közepén fekszik és örömmel várja a magyar turistákat. A tengerpart teljes hosszában jól kiépített strandok, éttermek, bárok és bulizásra csábító helyek várják a pihenni és szórakozni vágyókat, ugyanakkor a kikötőben sok kirándulóhajó várakozik, hogy valamelyik szigetecske felé elinduljon. Szállásunk a Rivijera Hotelshez tartozó Imperial Park Hotel***-ban lesz. A szálloda Vodice tengerpartján, a központtól 700 méterre található. A szálloda előtt egy gyönyörű strand helyezkedik el. A vendégek kényelmét egy mediterrán gyógynövényekkel gondosan beültetett kert, étterem, teniszpályák, szauna és uszoda is szolgálja. Szállás elfoglalása és szabad program, majd vacsora a hotel éttermében.

2. nap: Vodice
Reggeli után egész napos szabadprogram, fürdőzés a tengerben. Este vacsora a szállodában.

3. nap: Vodice – fakultatív hajókirándulás a Kornati-szigetekhez
Reggeli a szállodában, majd egész napos fakultatív hajókirándulásra indulunk a Kornati-szigetekhez. A Kornati Nemzeti Park Horvátország egyik népszerű szimbóluma, amely a tengerből kidudorodó milliónyi kis szigetecske és a sok sekély tengeri lagúna miatt népszerű kirándulóhely. Kb. 2,5 óra tengeri hajózás után érjük el a Kornati Nemzeti Parkot, ahol a hajó körbejár néhány szigetet, majd kiköt Dugi-otok szigeten, ahol az Ezüst tó található. Lehetőség van a szigeten sétálni, strandolni a belső tóban. Ebéd (sült hal/ hús, saláta, bor) a hajón. Visszaérkezés Vodicébe 18 óra körül. Aki nem vesz részt a programon, Vodicében szabadon töltheti el a napot. Vacsora a szállodában.

4. nap: Vodice – Krka vízesések - Vodice
Reggeli után ismét fakultatív kirándulásra indulunk, ezúttal a Krka Nemzeti Park népszerű helyszíneit járjuk be. Lozovacból elindulva a hajókikötőbe indulunk, hogy helyi hajóval átjuthassunk a Ferencesek szigetére. A kis sziget fő látványossága az egykori kolostor, amelynek egy része ma is a szerzetesek által lakott terület, a másik épületrészben viszont kiállítások várnak minket. A szigeten tett séta során azonban sok szép növénnyel is találkozhatunk. Miután visszahajóztunk a kiindulópontra, a vízesésekhez indulunk. A park fő látványossága a nagy vízesés, a Skradinski buk vízesésrendszere, mely több kisebb-nagyobb vízesésből áll. A Skradinski buk 400 méter hosszú és 100 méter széles területet foglal magában, 17 vízesés található itt. A vízesés legmagasabb és legalacsonyabb pontja között 48 méter szintkülönbség van. Ez Európa egyik legszebb mészkő vízesése. Miután mindent végig jártunk, visszautazunk a szállodába. Este vacsora a hotelben.

5. nap: Vodice – Sibenik – Szombathely (kb. 600 km)
Reggelit követően a Vodice szomszédságában található Sibenikbe indulunk. A város a Krka-folyó torkolatának térségében terül el és teraszos elrendezésben egy mészkősziklára építették, amely egészen érdekes bájt kölcsönöz a településnek. Sokan egyszerűen Dalmácia legszebb városaként emlegetik. A Sibenikre jellemző paloták, amelyeket egykor az osztrákok építtettek, a velenceiek korából származó erődítmények, a templomok, a butikok és a egyéb szórakozásra csábító helyek töltik meg élettel a várost. A város egyedi hangulatát a régi elemek és modern élet részeinek elegye adja. A város az UNESCO Világörökség része, így a kultúra iránt érdeklődők egész biztosan sok időt fognak eltölteni a felfedezésével. A városnézést követően rövid szabadidő, majd hazaindulunk. Folyamatos utazás Horvátországon át Magyarországra. Várható érkezés Szombathelyre a közlekedési viszonyoktól függően 21.30 körül.

 

Részvételi díj tartalmazza:
- Autóbuszos utazást
- Csoportkísérő idegenvezetést
- Reggelit és vacsorát a szállodában (svédasztalos reggelivel és svédasztalos vacsorával)
- Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Vodicében, a Rivijera Hotels lánchoz tartozó Hotel Imperial Park***-ban
- A medencék és sportolási lehetőségek használatát (pl. asztali tenisz, billiárd)
- Ingyenes WIFI-t

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Fakultatív kirándulások árát (min. létszám: 20 fő/út – előre kell jelezni és fizetni is!)
             Hajókirándulás a Kornati-szigetekre: F: 380 kn/fő, 5-12 éves korig: 200 kn/fő (Előre kérjük jelezni, hogy húst vagy halat kérnek-e a hajón!)
             Krka Nemzeti Park: 3.000 Ft/fő + 280 kuna/fő (rezervációs díjjal együtt)
- Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást
- útlemondási biztosítást

- Egyágyas szoba felára: 21.000 Ft/fő
- Idegenforgalmi adó díját (kötelezően fizetendő, helyben, készpénzben): 16 €/fő vagy 110 kuna/fő
- Horvátországi útadó (kötelezően fizetendő): 100 kuna/fő