Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Toszkána és Umbria kincsei

6 nap / 5 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Firenze környékén (3 éj): hotel****, ígényesen berendezett 2-3 ágyas fürdôszobás-WC-s szobákban, telefon, légkondicionálás, TV, minihűtő, széf, úszómedence

Trasimeno-tó környékén (2 éj): hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondiciónálás, minibár (térítés ellenében), széf. A szállodához úszómedence is tartozik.

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Idôpontok

Részvételi díj

2020.09.24 - 29. 124 900 Ft/fő
2021.09.23 - 28. 129 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 24 900 Ft/fő/5 vacsora
Félpanziós felár 2021-ben 26 900 Ft/fő/5 vacsora
Egyágyas felár 42 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény 3 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 5 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenvezető és a helyi idegenzevető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat
  • a fakultatív kirándulást Pisaba és Luccaba: 12 900 Ft/fő + belépők
  • az idegenforgalmi adót Trasimeno-i-tónál és Firenzében

 

Toszkána és Umbria hamisíthatatlan hangulatba ringat minden utazót. Toszkánából indult hódító útjára a reneszánsz, az etruszkok egykori földjén született és alkotott Dante, Leonardo da Vinci, Michelangelo és Boticelli. Toszkána hullámzó dombjai, termékeny szõlõültetvényei, olajfaligetei és a Chianti szelid völgye a toszkán tartomány pazar látványosságai. Itália zöld szíveként becézett Umbria pedig a természetjárók paradicsoma, de kulturális kincsekbõl itt sincs hiány, vegyük akár a hegytetõre épült városok girbegurba ódon utcáit és mûemlékeit, vagy Szent Ferenc hagyatékát Assisiben.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Ausztrián keresztül Olaszországba. Útközben városnézés a Pó-síkság fõvárosában, Ferraraban, mely, hajdan a reneszánsz fõvárosa volt, ahol számos költõ ill. Janus Pannonius is megfordult. Sétánk során megcsodálhatjuk a reneszánsz palotákat, Ferrara gyönyörü székesegyházát, ill. a tekintélyt parancsoló Este család várát. Továbbutazás a Bologna környéki tranzitszállásunkra (1 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos városnézés Toszkána fõvárosában, Firenzében helyi magyar idegenvezetõnkkel. Az Arno folyó két partján elterülõ várost hosszú ideig a Medici család uralta. A várost a „reneszánsz bölcsõjeként” is emlegetik, melynek történelmi belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Megtekintjük a Santa Croce templomot, az impozáns dómot (kívülről) és keresztelõkápolnát (kívülről), a Piazza della Signoria teret és a Ponte Vecchio-t. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, illetve lehetõség nyílik a város panorámájában gyönyörködni a harangtoronyból ill. a kupola tetejérõl, vagy megtekinteni a világhírû Uffizi képtárat. A késõ délutáni órákban továbbutazás szálláshelyünkre a Trasimeno-tó partjára (2 éj).

Figyelem: az Uffizi képtárat már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

3. nap: Reggeli után utazás Umbria tartomány leghíresebb városaiba. Városnézésünket Szent Ferenc, a ferences rend megalapítójának városában, Assisiben kezdjük. A 400 m magasságban, a domboldalban fekvõ város leghíresebb látnivalója a Szent Ferenc-bazilika, ahol a szent sírja ill. csodálatos Giotto freskók láthatóak. Majd séta és szabadidõ az óváros zegzugos kis utcáin. Továbbutazás a tartomány fõvárosába, az etruszkok által alapított Perugiaba. A csodálatos fekvésû középkori város látnivalóinak (Szent Lõrinc-katedrális, Nagy Szökõkút, városháza, Pénzváltók Kollégiuma, egyetem, stb.) megtekintése, majd szabadidõ. Délután visszatérünk szálláshelyünkre, szabadprogram illetve fürdési lehetõség a tóparton vagy a szállóda medencéjében.

4. nap: Reggeli után utazás Toszkána legszebb és legérdekesebb városaiba. Városnézésünket Sienaban kezdjük, melyet Európa legnagyszerûbb gótikus városának tartanak. A történelmi belváros lenyûgözõ épületeinek (Piazza del Campo fõtér, Városháza, dóm, stb.) megtekintése majd szabadidõ. Kora délután látogatás San Gimignano-ba, ahol tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal, a 13-14. századi lakóházak, templomok és paloták tornyai. A középkorban minden gazdagabb családnak külön erõdített tornya volt, a közel 70-bõl ma még 13 megmaradt, ezért méltán hívják a „tornyok városának”. Tovább utazás Firenze környéki szállásunkra (2 éj).

5. nap: Reggeli után szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Toszkána kiemelkedő városaiba. Utunk először Pisába vezet, mely hosszú ideig Itália tengeri köztársasága volt. Pisát leginkább a Dóm terével azonosítják, hiszen az itt fogadó látvány, a stílusok egysége mindenkit elkápráztat. A keresztelõkápolna és a dóm megtekintése, majd szabadprogram ill. lehetõség a világhírû Ferdetorony „megmászására“. Délután továbbutazás a legszebb tájak mentén a híres toszkán bortermõ vidékre, ahol megkostólhatjuk a jellegzetes toszkán borokat és helyi termékeket.  Ezt követően Puccini városába, Luccaba látogatunk. Az impozáns reneszánsz falak között rejtõzõ belváros látnivalóinak (Szt. Márton-székesegyház, óváros szûk sikátorai, Puccini-ház, stb.) megtekintése. A város különlegessége még a Piazza Anfiteatro, egy nagy ovális tér, melynek házait egy ókori amfiteátrum alapjaira emelték. Visszatérés a szállásra.

6. nap: Reggeli után hazautazás rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!