Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Tengerparti pihenés a szlovén Adrián

Időpont: 2020. augusztus 26-30. (5 nap/4 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 4 éjszaka Koperban, a 3*-os Hotel Aquapark Žusterna közvetlen tengerparti szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban (légkondicionálás, tv, telefon, minibár, hajszárító és internetcsatlakozási lehetőség). A szálloda kínálata: étterem terasszal, bár, kávézó, édesvizű és tengervizű medencekomplexum, wellness központ (szauna, szolárium, masszázs, fitnessterem). A vendégek díjmentesen használhatják az Aquapark édes- és tengervizű medencéit, melyek mintegy 1200 m2 fedett és nyitott vízfelületet jelentenek.

Ellátás: svédasztalos félpanzió

Részvételi díj: 99 900 Ft/fő (balkonos kétágyas szobában)

Részvételi díj: 93 900 Ft/fő (balkon nélküli franciaágyas szobában)

(tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást félpanzióval, az üdülőhelyi díjat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív programok árát. )

1 ágyas felár: 22.500 Ft/fő

BBP biztosítás: 2.250 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 65 €/fő

Fakultatív kirándulások (min. 20 fő jelentkezése esetén indul)
Isztriai-félsziget:                4 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + 60 HRK/fő belépődíj + 16 EUR/fő hajójegy
Trieszt:                                 3 200 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + 12 EUR/fő belépődíj
Piran-Portoroz-Koper:      3 200 Ft/fő (irodánkban fizetendő)

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Lenti – Ljubljana – Škocjan –Koper – Trieszt – Pula – Rovinj – Poreč – Piran – Portorož – Postojna – Predjama – Lenti –Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Ljubljanaba, ahol barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak. Városnézés a szlovén fővárosban: belváros, Székesegyház, Hármas-híd. Ezt követően látogatás a Škocjan–barlangban, mely kontinensünk egyik legszebb, legmonumentálisabb üregrendszere és 1986 óta a Világörökség része. Utána továbbutazás Koperba, vacsora és szállás (4 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás az Isztriai-félszigeten. Délelőtt a kétezer éves Poreč óvárosának megtekintése, melynek legfontosabb látnivalója a VI. századból származó, Euphrasius püspök által építtetett bazilika, melynek mozaikját a bizánci művészet legértékesebb emlékei között tartják számon. Ezt követően hajókirándulás a 10 km hosszú és 600 méter széles Limski-fjordon, mely az Isztria tagolt partvidékének egyedülálló természeti látványossága Porec és Rovvinj között. A hajókirándulás után utazás autóbusszal Rovinjba, a félsziget legszebb antik városába, melyet különleges romantikája, hangulatos óvárosa tesz vonzóvá. Városnéző séta: Szent Kereszt kapu és templom, városháza valamint a félsziget legmagasabb pontján álló Szent Euphemia templom. Harangtornya a velencei Campanile mintájára épült, meseszép kilátás nyílik innen a városra és a környező szigetekre is. Vacsora és szállás, mint előző nap.

3. nap: Félpanziós ellátás a szállodában. Pihenés, fürdés a tengerparton és az aquapark medencéiben. Félnapos fakultatív kirándulás: sétával egybekötött városnézés Triesztben, az egykori osztrák-magyar Monarchia legnagyobb kikötővárosában, majd látogatás a romantikus fekvésű Miramare kastélyban, mely Ferenc József császár öccse, Habsburg Miksa megbízásából épült isztriai fehér márványból. A meseszerű kastély 1850-ben épült, gazdagon díszített belső termei eredeti berendezésűek és látványos, hatalmas, ősfás, szökőkutas, olasz stílusú kert veszi körül. Vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás, ismerkedés a Szlovén Riviéra gyöngyszemeivel. A délelőtti órákban az olasz hangulatú, elbűvölő kisváros, Piran látnivalóinak megtekintése. A városka a szlovén tengerpart gyöngyszeme, középkori építészettel és gazdag kulturális örökséggel. A városfalon belüli, olaszos hangulatú óváros csak gyalogosan járható be. Itt található Európa valószínűleg leglátványosabb fekvésű temploma, a Szent György székesegyház, mely egy aprócska domb tetején áll a város felett és teraszáról csodálatos panoráma tárul elénk. Ezt követően utazás Portorožba, a szlovén tengerpart legelegánsabb üdülővárosába, majd indulás Koperba, városnézés, séta a mediterrán hangulatú óvárosban (Fő tér, Székesegyház). Délután visszaérkezés a szállodába, strandolás és szabadidő. Vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után indulás Postojnára: itt a világhírű cseppkőbarlang megtekintése, ahol a „természet legcsodálatosabb galériája” tárul a szemünk elé (közlekedés villanyvasúttal, majd gyalog a meseszerűen megvilágított termekben, a szakadékok, a föld alatti erek és tavak mellett). Ezután látogatás Predjaman, Szlovénia páratlan fekvésű lovagvárában, melyet egy magas (123 m) sziklafal közepére, egy barlang bejárata elé építettek. A kora délutáni órákban hazaindulás a jelzett útvonalon, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.