Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Szlovénia varázslatos tájain

Időpont: 2020. szeptember 11 - 13. (3 nap/2 éjszaka) 

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 2 éjszaka Ljubljana közelében, középkategóriájú panzióban
2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: büféreggeli (fakultatív vacsora)

Részvételi díj: 49 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív vacsora költségét)

1 ágyas felár: 10.600 Ft/fő

Vacsora felár: 7.400 Ft/fő (2 vacsora)

BBP biztosítás: 1.350 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 95 EUR/fő

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Körmend – Rédics –Ljubljana – Skofja Loka – Postojna – Predjama – Piran – Bohinj – Bled – Klagenfurt –Graz – Szombathely – Sárvár – Veszprém

Program:

1. nap: IIndulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Ljubljanába, városnézés a szlovén fővárosban: belváros, Székesegyház, Hármas-híd (a fiatalok kedvelt találkozóhelye, mely a város régi és új negyedét köti össze). Ezt követően kirándulás siklóval a várba: a “szlovén Akropolisz” várdombja már az illír és a kelta időkben is lakott volt. A város jelképe a sárkány (a település címerében is megtalálható), melyet a monda szerint Iaszón görög királyfi győzött le. Ljubljana egy több ezer éve lakott település, mocsarainak egyikében találták meg a világ legrégebbi kerékmaradványát is. A délutáni órákban érkezés Skofja Lokába és séta a szép fekvésű, műemlékekben gazdag, legrégebbi szlovén kisvárosban. A város szerepel az UNESCO kulturális világörökségeinek javaslati listáján. Szállás és fakultatív vacsora a Ljubljana közelében lévő panzióban (2 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás. Postojnán a világhírű cseppkőbarlang megtekintése, ahol a „természet legcsodálatosabb galériája” tárul a szemünk elé (közlekedés villanyvasúttal, majd gyalog a meseszerűen megvilágított termekben, a szakadékok, a föld alatti erek és tavak mellett). A híres cseppkőbarlang a szlovén karsztvidék szívében található és az ország egyik legfontosabb turisztikai látványossága: a látogatók száma évente eléri az egymillió főt. Ezután látogatás Predjaman, Szlovénia páratlan fekvésű lovagvárában, melyet egy magas (123 m) sziklafal közepére, egy barlang bejárata elé építettek.  A vár egy sziklába ágyazott monumentális épület, melyet az 1990-es években, XVI. század végi állapotában állították helyre, benne középkori berendezési tárgyak és múzeum található. A délutáni órákban érkezés a szlovén tengerpart egyik gyöngyszeméhez, Piranba. Ismerkedés az elbűvölő, olasz hangulatú kisváros főbb látnivalóival (a városfalon belüli óváros csak gyalogosan járható be): fő tér, Szent György székesegyház (valószínűleg Európa leglátványosabb fekvésű temploma, mely egy aprócska domb tetején áll a város felett és teraszáról csodálatos panoráma tárul elénk) és harangtorony, óváros. Az egykor jelentős kereskedelmi központ hangulatán érződik a velencei hatás. A késő délutáni órákban visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora és szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után utazás a Júliai Alpok legvadregényesebb tengerszeméhez, a Bohinji-tóhoz. Szlovénia legnagyobb tavát gleccserek formálták és morénák veszik körül, hosszúsága 4 km. Fakultatív kirándulás felvonóval a tó fölé magasodó (1530 m magas) Vogel-hegyre (a program időjárásfüggő). Ezt követően indulás a Triglav Nemzeti Park területén fekvő csodálatos üdülőhelyre, Bledbe. A 475 m magasan fekvő tó nagyszerű klímájának, enyhe éghajlatának köszönhetően népszerű lett a XIX. századi arisztokraták körében, felvirágzását is ennek a kornak köszönheti. Ismerkedés a tóparti település látnivalóival: fakultatív kirándulás pletnával (kb. 20 személyes kishajó) a tó közepén lévő kis szigetre, itt a Szűz Mária zarándoktemplom megtekintése. A hiedelem szerint a templomban található harangot háromszor kell megkongatni, hogy szerencse érje a látogatót: a szigetről így gyakran hallatszik harangszó. A településnek gasztronómiai jelentősége is van: Szlovénia-szerte ismert és kedvelt sütemény a bledi krémes. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.