Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Szlovén Alpok - tavak - tengerpart portoroz-i pihenéssel

 

 

Szlovénia egyre többször és méltán javasolt úti cél az európai országok listáján, hiszen a piciny ország tengerrel és Alpokkal, tavi szigetekkel, lenyûgözõ barlangrendszerekkel, vadvízi evezéssel és történelmi városokkal szolgál akár pár napos, akár több hetes látogatást tervezõknek. Mindaz, ami bájos és lenyûgözõ volt az Osztrák-Magyar Monarchiában, érintetlenül megmaradt itt, és a tisztaság, az ausztriai faluképekre emlékeztetõ ápoltság külön meglepetést jelent.

6 nap /5 éj

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Bled (2 éj): csodálatos környezetben fekvő Hotel***, 5 perces sétára a tótól, 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, légkondicionálás, telefon, SAT-TV,  széf, minibár (térítés ellenében)
Portorozban (3 éj): tengerparti hotel, közvetlenül a promenádon, saját stranddal, külsõ-belsõ medencével, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, hajszárító, TV, telefon, légkondiciónálás, széf

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely, Körmend

Idôpontok

Részvételi díj

2021.07.14 - 19. 139 900 Ft/fő
2021.08.03 - 08. 139 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 25 900 Ft/fő/5 vacsora
Egyágyas felár 59 900 Ft/fő/5éj
Felnőtt pótágy kedvezmény 10 000 Ft/fő/5éj
Gyermek kedvezmény (11,99 évig) 50 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • az 5 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat és a hajójegyek árait
  • a fakultatív kirándulást Predjama-ba és Skocjanba 14 900 Ft/fő + belépők
  • az üdülőhelyi díjat 6 500 Ft/fő/5 éj

 

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMVbenzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Szlovéniába. Elsõ állomásunk a Dráva partján fekvõ Ptuj, mely középkori jellegét jól megõrzõ igen hangulatos kisváros. Séta az óvárosban, felkeressük a gótikus Szt. György-székesegyházat, a városházát, a minorita- kolostort, majd meglátogatjuk a város felé magasodó Ptuj várát, amely rövid ideig Mátyás király uralma alatt állt, és ahonnan remek kilátás nyílik a városra és a Drávára. Következõ állomásunk Skofja Loka. A legrégibb szlovén város szûk tereivel, kacskaringós utcáival, régi hídjaival, a város fölé magasodó püspöki várral és a környezõ hegyekkel meseszerû látványt nyújt. Továbbutazás a szálláshelyre, a Bledbe (2 éj).

 

2. nap: Reggeli után megcsodáljuk a Bohinji tavat, mely Szlovénia legnagyobb és legmélyebb tava, majd kabinos felvonóval az 1530 m magas Vogel-hegyre érkezünk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra és Júlia-Alpok csúcsaira. Ezt követően utazás Bledbe. A város felett a Triglav, a Júlia- Alpok legmagasabb, szinte állandóan hófödte csúcsa emelkedik. Bled egyik legnagyobb turisztikai attrakciója, a gleccser vájta Bledi-tó. Pletnázás (20 fõs jellegzetes kis hajók) a tó közepén található kis szigetre, melynek érdekessége a Szûz Mária kegytemplom. Ezt követõen látogatás a tó fölé magasodó középkori várhoz. A tó vize fjordként nyúlik be a Triglav hegyei közé.  Mai napunk utolsó állomása a vadregényes Vintgar-szurdok, melyet Szlovénia legnépszerûbb természetes jellegzetességei között tartanak számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 méter magas Sumvízeséssel hagyja el a szurdokot, ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga.

 

3. nap: Reggeli után utazás Kranska Gorán és az 1156 méter magas Predel-hágón keresztül az Isonzo-völgyébe. A Soca folyó vadregényes tájain keresztül utazva nagy katonatemetõk maradtak fenn az 1. világháború alatt vívott nagy csaták során. Ebben a völgyben húzódott a front az Osztrák- Magyar Monarchia és Olaszország között. Rövid pihenõ a Kluze-erõdnél, mely mindkét világháború idején fontos védelmi szerepet töltött be. Látogatást teszünk egy katonatemetõben is. Továbbutazás a szálláshelyünkre, a szlovén tengerpartra, Portorozba. Délután pihenés, fürdési lehetõség a szállodában ill. a tengerparton. Szállás Portorozban (3 éj).

4. nap: Szabadprogram, pihenés a szlovén tengerparton, illetve fakultatív kirándulás a meghökkentõen érdekes Predjamai várhoz, mely egy 123 méteres függõ sziklafalba épített erõd. Ezt követõen a Karszt-hegységben, Trieszttõl 20 kilométerre, kontinensünk egyik legszebb üregrendszerét, az 1986 óta UNESCO Világörökségként jegyzett, 5,8 kilométer hosszúságban feltárt Skocjani-cseppkõbarlangot tekinthetjük meg. A cseppkövekben gazdag barlangot Szlovénia egyik legnagyobb, fõleg föld alatti folyója, a Reka folyó vájta ki, amely 1400 méter hosszan halad a barlangban, egyes helyeken 150 m mély kanyonban. A barlang legemlékezetesebb szakasza kétségkívül az 1933-ban létesített és néhány éve felújított Cerkvenik-híd, amely 45 méteres magasságban, mint egy viadukt íveli át a föld alatti szurdokot. (A barlangban körülbelül 500 lépcsõfok található, de nem egy helyen, hanem elszórva a barlangrendszer területén.) Kora délután visszatérés Portoroz-ba a szállásra, pihenés, fürdési lehetõség a szállodában ill. a tengerparton. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

5. nap:   Reggeli után egész napos szabadprogram, pihenés, fürdés a portoroz-i tengerparton.

6. nap: Reggeli után utazás Ljubjanaba. A szlovén fõváros sajátos hangulattal rendelkezik. Sétánk során felkeressük a Szent Miklós-katedrálist, a Püspöki Palotát, a városházát, a Hármas hidat és a Preseren teret. Folytatjuk utunkat Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába. A város a Pohorje-hegy lábánál, a Dráva két partján terül el. Megtekintjük a városházát és a Keresztelõ Szent János-székesegyházat, majd séta az óváros ódon hangulatú, keskeny kövezett utcái között, melynek hangulata mindenkit elbûvöl. A látnivalók megtekintése után hazautazás. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban

A programok sorrendje felcserélődhet!