Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Prága és Drezda adventi fényben

3 nap / 2 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Prágában (2 éj): belvárosi, városközponthoz közeli hotel****, igényesen berendezett, 2 ágyas szobákban, fürdõ/WC, telefon, TV, széf, minibár (térítés ellenében)

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely

Idôpontok

Részvételi díj

2021. december 03 - 05.  59 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 6 900 Ft/fő/1 vacsora
Egyágyas felár 19 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény 5 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 2 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást
  • a fakultatív hajókirándulást a Moldván vacsorával 8 900 Ft/fő

 

Prága és Drezda a karácsonyt is mesébe illõ hangulatban várja, hiszen már november közepétõl kezdõdõen ünnepi légkört árasztanak. Az utcákon minden felé színes fényekben öltözötten pompáznak a gyönyörûen berendezett kirakatok az üzletbe csalogatják a vásárlókat. Kinyitnak a hangulatos és a változatos karácsonyi vásárok és a városban minden nagyobb téren feldíszített karácsonyfa magasodik. A fából épített pavilonokban rengeteg szebbnél-szebb kézmûves portéka között válogathatunk, és a nézelõdés közben megkostólhatjuk az ínycsiklandó illatokat árasztó finomságokat. Ez a varázslatos, mesés adventi hangulat sokakat csábít Prágába és Drezdába.

Program:

1.nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Csehországba rövid pihenõkkel. Megérkezés Prágába a kora délutáni órákban, ahol megcsodálhatjuk az adventi díszbe öltözött Prága Újvárosát (Köztársaság-tér, Vencel-tér, Havas Boldogasszony - templom, Nemzeti Színház), majd részvétel az adventi vásár forgatagában, illetve lehetõség nyílik fakultatív hajókirándulásra a Moldván. A hajókirándulás során svédasztalos vacsora keretén belül élvezhetjük az esti adventi kivilágításban pompázó Prágát. (Aki nem vesz részt a hajókiránduláson, Prága számos kisvendéglõjében vacsorázhat egyénileg.)

2. nap: Reggeli után utazás Németországba, Drezdába, melyet az „Elba Firenzéjének“ is neveznek. Látnivalói közül felkeressük a Sempler operaházat, az ezeréves történelemmel rendelkezõ Frauenkirchét, a Hofkirchét, ill. a Drezdai kastélyt, mely a szász választófejedelmek és királyok kastélya volt. A látnivalók megtekintése után szabadidõ és részvétel Németország egyik legszebb adventi vásárán, a híres Striezelmarkton. Majd visszatérés Prágába az esti órákban, a szállás elfoglalása. 

3. nap: Reggeli után szabadprogram Prága adventi forgatagában. Prágában a Vencel-téri és az óvárosi gyûrûn található vásárok az utóbbi idõben Európa 10 legrangosabb karácsonyi vásáraivá váltak. A kis fabódékban számos cseh szuvenír közül választhatunk, megcsodálhatjuk a kézmûves termékeket, a hagyományos karácsonyi díszeket, ezen kívül többféle ajándéktárgyat, mint cseh kristályt, kerámiabögréket, fajátékokat, bábokat, stb. vásárolhatunk. De kedvünkre ehetünk és ihatunk is a vásárban, ugyanis megkóstolhatjuk a tipikus cseh ételeket és italokat, mint a forralt bort (svarřák), a mézlikõrt (medovina) vagy a grogot. A déli órákban hazaindulás. Érkezés Veszprémbe, az OMVbenzinkúthoz, az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!