Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Nyaralás Riminiben

2020. július 27 - augusztus 02.      7 nap / 6 éjszaka

Részvételi díj: 170.000 Ft/fő

Program:

1. nap: Szombathely – Rimini (kb. 800 km)
Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.30-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Szlovénián át Olaszországba. Rimini népszerű tengerparti üdülőhely. Tengerpart, szórakozási lehetőségek, történelmi épületek, vidámparkok, aquaparkok és Fellininek, a híres filmrendezőnek múzeuma is várja a kikapcsolódni és pihenni vágyókat. Rimini Európa egyik leghíresebb és legnagyobb tengerparti üdülőhelye, "Európa Miamija" néven is emlegetik. A több mint ezer szálloda végeláthatatlanul húzódik a tengerpart mellett. A város tengerpartja 15 km hosszú, homokos, kék zászlós, lassan mélyülő. Szállásunk a Ferretti szállodalánchoz tartozó „Fantasy” Hotel***-ben lesz. A szálloda a tengertől kb. 50 méterre található. A szobákban légkondicionáló berendezés, TV, telefon, széf és ingyenes WIFI működik. Szobánként egy napernyő és két napágy is a szolgáltatás része a szálloda saját strandján, amely a kb. 200 méterre húzódik a főépülettől. A hotel halljában található automatákból a nap bármely időszakában ingyenesen fogyaszthatunk vizet, gyümölcslevet, kólát, fantát és bort. Szállás elfoglalása és vacsora.

2. nap: Rimini
Reggeli után egész napos szabadprogram, fürdőzés a tengerben. Este vacsora a szállodában.

3. nap: Rimini – San Marino – Rimini (fakultatív program – kb. 80 km)
Reggeli a szállodában, majd fél napos fakultatív kirándulásra indulunk San Marinóba. A terület a világ egyik legkisebb állama s egyik legősibb köztársasága. Története a kora keresztény időkbe nyúlik vissza. A legenda szerint Marinus, egy keresztény dalmát kőfaragó rabszolga, üldöztetései elől menekülve átkelt az Adrián, s remeteként letelepedett az akkor még vad, úttalan Monte Titanón. Ott alapította meg a történet szerint a San Marino-kolostort. A kis köztársaság legfontosabb bevételi forrása az idegenforgalom. Évente több millió turista keresi fel az országot, akik a szűk, zegzugos utcákon felsétálva élvezik a palota előtti térről eléjük táruló mesés kilátást. Városnéző séta, majd szabadidő a városban. Vásárlási lehetőség a szuvenírárusok portékái között. Ezután visszautazunk Riminibe. Aki nem vesz részt a programon, Riminiben szabadon töltheti el a napot. Vacsora a szállodában.

4. nap: Rimini – Ravenna - Rimini (fakultatív program – kb. 180 km)
Reggeli után ismét félnapos fakultatív kirándulásra indulunk, ezúttal Ravenna a cél. Ravenna gyönyörű bizánci mozaikjairól híres és egy vidám hangulatú kisváros, amelynek belvárosa az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Városnéző séta az óváros területén, majd visszautazás a szállodába, szabadidő. Este vacsora a hotelben.

5. nap: Rimini – Italia in Miniatura park – Rimini (fakultatív program – kb. 30 km)
Reggelit követően a Rimini szomszédságában található Italia in Miniatura makettparkba látogatunk, ahol Olaszország legszebb épületeinek kicsinyített másai között barangolhatunk. A Rimini mellett található szabadidőparkban Olaszország híres épületeit csodálhatjuk meg kicsiben. A mini épületek mellett vidámparki játékok, attrakciók is várják a látogatókat:
A Cannonacqua például egy igazi vár lőrésekkel, hidakkal és tornyokkal, ami a középkori csatát idézi a Montefeltro és Malatesta családok közt, egy sor vízágyúval, amivel lehet lőni a másikat. Fürdőruha itt szinte kötelező! A másik érdekes játék a Canoe, amely lényegében egy 500 méteres hosszúságú, 5 perces vízicsúszda, a végén egy nagy csobbanással, kenuban ülve.
A kíváncsi természetűek végezhetnek fizikai kísérleteket mechanikáról, az optikáról, vagy akár az elektromosságról is. A kényelmesebbek felülhetnek a Monorail vonatra, amely egy 700 méter hosszú, 8 perces utat 6 méterrel a föld felett megtevő, 15 km/h órával „száguldó” elektromos vonat, amely az Alpok, a Szent Péter bazilika, a Taranato-öböl és a füstölgő-dörgő Etna felett repíti át az utazót. A papagájházban egzotikus papagájokat is megcsodálhatunk. Ezeken kívül még sok más, például ugrálóvárak szimulátorok, hőlégballonok és Pinocchio életét bemutató játék is várja a látogatókat, de a legérdekesebb talán a „Venice in miniature” lesz: ezen a területen ugyanis Velence tökéletes másán lehet csónakázni. A 9 éven át tartó építés során 119 velencei épület ötödnyire kicsinyített mását készítették el az alkotók, de a Szent Márk tér még így is 280 ember befogadására képes! S aki elfáradt a sok-sok kaland után, megpihenhet az árnyas fák alatti padokon, vagy beülhet valamelyik étterembe vagy pizzériába, esetleg önkiszolgáló büfébe. Szintén fél napos program, majd visszautazás a szállodába, szabad program. Este vacsora a hotelben.

6. nap: Rimini
Reggeli után egész napos szabadprogram, fürdőzés a tengerben. Este vacsora a szállodában.

7. nap: Rimini – Szombathely (kb. 800 km)
A reggelit követően a csomagokat bepakoljuk a buszba és hazaindulunk. Folyamatos utazás Szlovénián át Magyarországra. Várható érkezés Szombathelyre a közlekedési viszonyoktól függően 22.00 körül.

Részvételi díj tartalmazza:
- Autóbuszos utazást
- Csoportkísérő idegenvezetést
- Reggelit és vacsorát a szállodában (svédasztalos olasz reggelivel és 3 fogásos menüvacsorával)
- Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Riminiben, a Ferretti lánchoz tartozó Hotel Fantasy***-ben, amely a tengerparttól kb. 50 méterre található
- Strandszervízt a szálloda saját, a főépülettől kb. 200 méterre lévő strandszakaszán (1 napernyő + 2 napágy szobánként)
- Korlátlan italfogyasztás a hotel halljában található italautomatákból (víz, gyümölcslé, kóla, fanta, bor)
- Ingyenes WIFI
- Behajtási engedélyek díját

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Fakultatív kirándulások árát (minimum létszám: 20 fő/út – nem kell előre jelezni!):
          San Marino: 15 €/fő + belépők
          Ravenna: 20 €/fő + kb. 15 €/fő belépők
          Italia in Miniatura makettpark: 10 €/fő + 23 €/fő belépő
- Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást
- útlemondási biztosítást
- Tengerre néző szoba felárat (korlátozott számú szoba): 105 €/szoba/ 7 nap
- Egyágyas szoba felára: 42.000 Ft/fő
- Idegenforgalmi adót (kötelezően fizetendő, helyben, készpénzben): 12 €/fő