Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Normandia - Bretagne

Mont St. Michael és a partraszállás emlékei
 
 
 

8 nap / 7 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Németországban, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdô-WC 
Párizsban (2 éj): ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdõ-WC, telefon, Sat-TV, igyenes wi-fi
Normandiában (3 éj): ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdõ-WC, telefon, Sat-TV (A szállásokon a 3. ágyon csak gyermek helyezhetõ el)
 

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely
 

Idôpontok

Részvételi díj

2020.06.21 - 28. 189 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 56 900 Ft/fő/7 vacsora
Egyágyas felár 75 900 Ft/fő
Gyermek pótágykedvezmény 0 Ft/fő
Lehetõség van REPÜLŐS CSATLAKO- ZÁSRA is Budapest-Párizs-Budapest útvonalon. Ezzel kapcsolatban érdeklõdjön irodánkban.
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 7 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenzevető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat és a sétahajókázást a Szajnán
  • a fakultatív kirándulás árát Mont Saint-Michel-be és Saint Malo-ba: 16 900 Ft/fő
  • idegenforgalmi adót

 

Az észak-francia partoknál, a normann és breton vidéknél vadregényesebb táj kevés létezik a világon. Csodálatos romantikus városokat, különleges építészeti stílusokat, felejthetetlen szépségû sziklás tengerpartokat, az õsi bretonok és normannok hagyományõrzõ világát kínálja. Bretagne vadregényes vidékei és Normandia békés lankás tájai olyan világhírû látnivalókat rejtenek, mint Mont St. Michel, St. Malo, Rouen.

Program:

1. nap: Elutazás reggel 5:45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül Németországba rövid pihenõkkel. Szállás Darmstadt környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás a francia fõvárosba. Kora délután érkezés Párizsba, a Notre Dame és környékének megtekintése. Ezt követõen sétahajókázás a Szajnán, ahol magunkkal ragad Párizs fantasztikus hangulata. Szállás Párizsban (1 éj).

3. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat Normandia felé. Legelõször Givernybe látogatunk, ahol megtekintjük a híres impresszionista festõ, Calude Monet villáját és kertjét, ahol élete jelentõs részét töltötte. Ezt követően Rouen-ba látogatunk, ahol megtekintjük a normann főváros gyönyörû katedrálisát, gótikus templomait, fagerendás, normann házakkal teli óvárosát. Utána a festõi Honfleur-be utazunk. Halászkikötõjével és régi házakkal határolt festõi utcáival Honfleur megõrizte a régmúlt idõk hangulatát. Bájához hozzájárulnak a sópadlások, a Szent Katalin templom, amely Franciaország legnagyobb fából épült temploma. Ezt követõen festõi normann falvakon keresztül érkezünk a tengerpart mentén Deauville-be. Ez az elegáns üdülõváros a párizsiak kedvelt fürdõhelye patinás stranddal és sétányokkal. Továbbutazás a szállásra, Caenbe (3 éj).

4. nap: Reggeli után Caennel ismerkedünk meg. A várost a „normann Athén“-ként is emlegetik, meghatározó történelmi jelentõsége miatt. Fotószünet a Férfiak apátságánál, melyet még Hódító Vilmos építtetett. Ezt követõen a normann partok felé utazunk, ahol a partraszállás emlékeivel ismerkedünk meg. Legelõször Arromanchesba látogatunk, mely a partraszállás leghíresebb és legfestõibb színhelye. Itt a gömbmoziban megtekintjük a Partraszállás emlékfilmjét, utána pedig a Mulberry kikötõ maradványait. Fotószünet Longues-sur-Mer-ben, ahol a világháborús bunkereket tekintjük meg és rövid megállás Colleville-sur-Mer-ben az Omaha beach, híres amerikai temetõjénél. A nap hátralévõ részét Bayeuxban töltjük. Itt megtekintjük azt a hosszú hímzett falikárpitot, amely színes képekben meséli el Anglia 1066-os normannok általi elfoglalását. Az alkotók közel 75 különálló jelenetben mintegy 70 méter hosszan, képregényszerûen jelenítették meg 1064 és 1066 közötti évek történéseit.

5. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás az UNESCO-világörökség részét képzõ Mont Saint-Michel-be, mely egyike Franciaország legragyogóbb gyöngyszemeinek. A sziget egy 78 méter magas gránitsziklatömb tetején emelkedik. Megtekintjük a normann gótika jegyeit magán viselõ bencés kolostort, majd séta a fallal körülvett sziget misztikus élménnyel teli utcáin. A nap hátralévõ részét már Bretagne-ban töltjük. Felkeressük Saint-Malo-t, az egykori kalózvárost, városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erõdítményrendszert, az óváros zegzugos, középkori hangulatot idézõ szûk utcácskáit, valamint a Saint Vincent-katedrálist. Ezt követõen szabadprogram, vásárlási lehetõség.

6. nap: Reggeli után a világhírû katedrálisáról híres Chartresbe látogatunk. Sétánk során megcsodálhatjuk a csinos kis utcák fabetétes házait, a városka öreg hídjait és a 12. századi látványos Notre Dame-ot. Továbbutazás a szállásra Párizsba (1 éj).

7. nap: Reggeli után utazás Strassbourgba. Itt található az Európai Unió parlamentje és Európai Tanács székhelye. A Rajna partján álló város történelmi városmagja (Grand Ile), az UNESCO világörökség része, és az Ill folyócska szigetén terül el. Ezt követõen séta a hangulatos „Petit France” negyedben. Továbbutazás a németországi szálláshelyre, Darmstadt környékére (1 éj). 

8. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.