Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Nagy szicíliai körút és a Sorrentói-félsziget

11 nap / 10 éj

 

Elhelyezés

Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Firenze környékén igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, széf, mini hűtő
Sorrentóban (3 éj): hotel***, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas fürdôszobás-WC-s szobákban, telefon, Sat-TV, mini hűtő, légkondicionálás
Szicíliában (4 éj): hotel***, ízlésesen berendezett, 2–3 ágyas fürdôszobás-WC-s szobákban, telefon, Sat-TV
Komphajón (1 éj): Palermo és Nápoly közötti útvonalon 2-3 ágyas belsõ kabinokban

Ellátás

Bôvített kontinentális reggeli ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora. A komphajón nincs a csoportnak ellátás (reggeli és vacsora), de van lehetőség fakultatív étkezésre a komp éttermében.

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Idôpontok

Részvételi díj

2020.09.23 - 10.03. 219 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 32 900 Ft/fő/9 vacsora
Egyágyas felár 65 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény 10 000 Ft/fő
Tengerre néző szoba felára 14 900 Ft/fő/6 éj
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 10 éjszaka szállást 9 reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • a csoportvezető és a helyi idegenzevető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat
  • a fakultatív kirándulás árát Amalfiba és Pompeibe 14 900 Ft/fő + belépők
  • a fakultatív kirándulás árát az Etnára és Taorminába 14 900 Ft/fő + belépők
  • az idegenforgalmi adót

 

Szicília....Középkori, keskeny és kacskaringós utcácskák magasában száradó ruhák, mélykék tenger, csábító teraszok, pálmák és kaktuszok, citromfák, napfényes tengerpart, füstölgô vulkánok, barátságos emberek. A történelem és a kultúrák keveréke, észak és dél, kelet és nyugat találkozása. Szicíliába menni nem a maffia miatt veszélyes, hanem azért, mert utána egész életünkben visszakívánkozunk.

Program:

1. nap: Elutazás Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól 5.45 órakor. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel Olaszországba. Szállás Firenze környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Toszkána fõvárosába, Firenzébe. A reneszánsz város legszebb mûemlékeinek (Santa Croce-templom, dóm, harangtorony, Piazza della Signoria tér, Ponte Vecchio stb.) megtekintése, majd utazás a csodálatos Appenninek-hegyvonulat mentén dél-olaszországi szálláshelyünkre. (3 éj).

3. nap: Reggeli után szabadprogram illetve egész napos fakultatív kirándulás a Sorrentói-félsziget egyik legcsodálatosabb kisvárosába, Amalfiba, mely a kék szalag útvonalon halad és a világ talán legfestõibb partszakaszának is mondható. Minden pontjáról lélegzeteláűllító látvány tárul elénk. Rövid fotószünet a festői Positanonál, majd továbbutazás. Utunk fénypontja, Amalfi, ahol megtekintjük a világhírű Szent András dómot. Ezt követően szabadprogram Amalfiban.  Délután a világ legrégebbi romvárosába, Pompejibe látogatunk, melyet a Vezúv pusztított el i.sz. 79-ben és konzerválta az utókor számára. 

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

4. nap: Reggeli után hajókirándulás Capri szigetére, amit sokan a világ legszebb szigeteként emlegetnek. Megérkezésünkkor lehetõség van részt venni egy feledhetetlen sziget körüli sétahajókázáson, miközben a vízrõl megcsodálhatjuk Capri természetes szépségét, szebbnél szebb barlangjait és a Faraglioni sziklákat. Ezt követõen kisbuszokkal jutunk fel a sziget két városába, elõbb Capriba, ahol végigsétálunk a híres Corsón és megtekintjük az Augusztus kertet, majd Anacapriba látogatunk, ahol megnézzük a sasfészek kiképzésû és antik tárgyakkal teli Axel Munthe villát, majd szabadprogram, ill. lehetõség libegõvel feljutni a Monte Solarora, ahonnan csodálatos körpanoráma nyílik a szigetre és a Nápolyi öbölre.

5. nap: Reggeli után utazás a festõi Campania és Calabria tartományokon keresztül Szicíliába. Kompátkelés a Messinai-szoroson. Megérkezve Szicíliába rövid városnézés Messinában (dóm, harangtorony, Orion-kút, városháza), majd továbbutazás a Taormina környéki szállásunkra. (3 éj).

6. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Szicília egyik leglátványosabb részéhez, az Etnához, mely Európa legjelentõsebb és legnagyobb mûködõ vulkánja. Délután ismerkedés Szicília egyik legelragadóbb kisvárosával, Taorminával. Séta a hangulatos óvárosban, melynek hangulatos teraszairól csodálatos kilátás nyílik a Jón-tenger partszakaszára. Látogatás a híres görög-római színházhoz, mely Csontváryt is megihlette.

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

7. nap: Reggeli után a keleti part legérdekesebb városába, Siracusába utazunk, az antik görög kultúra egyik legjelentõsebb városába. A szigetvárosnak is nevezett Siracusa legfontosabb látnivalóinak (ásatási terület: amfiteátrum, II. Hieron áldozati oltára, Dionüszosz füle, görög-színház) megtekintése, majd végigsétálunk Siracusa legendás óvárosának, Ortügiának zegzúgos utcáin, mely félsziget a tengerpart mentén helyezkedik el. Délután visszatérés a szálláshelyre, szabadidõ.

8. nap: Reggeli után utazás Közép-Szicílián át Piazza Armerinába. Legérdekesebb látnivalója a Villa Casale, ahol a látogatók kb. 4000 m2-es csodaszép, színes, teljesen ép állapotban fennmaradt mozaikokban gyönyörködhetnek. Ezt követôen az antik templomok városába, Agrigentóba, a híres Templomok-völgyébe utazunk. Megcsodálhatjuk az ókor 7 görög templomának romjait, továbbutazás a Palermó környéki szálláshelyünkre (1 éj).

9. nap: Reggeli után kirándulás Palermóba, melyet Szicília fôvárosának is neveznek. Legelõször a közeli Monreale városkát keressük fel, mely a normann kori Szicília legszebb székesegyházával és mozaikjaival büszkélkedik, majd visszatérve Palermóba, a város legfôbb látnivalóinak megtekintése (Palatinus kápolna, Porta Nuova, dóm, Teatro Massimo, kikötő). Délután szabadidő. Este behajózás Nápoly felé, éjszaka a komphajón.

10. nap: A reggeli megérkezést követôen városnézés Dél-Olaszország fôvárosában, Nápolyban. Először autóbuszos városnézés Nápoly kertvárosában (Castel Nuovo, Santa Lucia negyed, Castel dell’ Ovo, Posilippo-kilátó) majd séta a belvárosban, megtekintjük a Plebiscito teret, a királyi palotát, a csodálatosan elegáns bevásárló csarnokot, a Galeria Umbertot, a nápolyi operaházat, és sétálunk a zegzúgos sikátorokban is,  melynek hangulata sokáig emlékezetes marad a turistáknak. Továbbutazás Orvietoba, séta az óvárosban ill. az „Itália csodája“-ként számon tartott dóm megtekintése. Szállás Firenze környékén (1 éj).

11. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!