Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Nagy svájci körút

kirándulással a Mont Blanc-ra
 
 

7 nap / 6 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): hotel **** Innsbruck környékén, kényelmes, 2-3 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban
Svájcban
Luzern-Vierwaldstädtersee környékén (2 éj) és a Francia Svájc-Coll de Moss hágó környékén (2 éj) : festői környezetben fekvő hotelek*** ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szobák, fürdő/WC, telefon, kábel TV (Tóra néző szoba foglalása lehetséges a Vierwalsdtattersee partján fekvő szálláson)
 
 

Ellátás

Svédasztalos reggeli és fakultatív 3 fogásos menüvacsora.

 

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely
 

Idôpontok

Részvételi díj

2021.06.02 - 08. 169 900 Ft/fő
2021.07.01 - 07. 169 900 Ft/fő
2021.08.01 - 07. 169 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 29 900 Ft/fő/6 vacsora
Egyágyas felár 46 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény 9 000 Ft/fő
Tóra néző szoba felára (Vierwaldstädtersee) 3 900 Ft/fő/2 éj
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 6 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat és a hajójegy árát
  • a fakultatív kirándulást a Mont Blanc-ra és Genfbe 15 900 Ft/fő + felvonó költsége

 

Svájcot sokan csak óráiról és csokoládéjáról ismerik, de nem tudják róla, hogy micsoda kulturális és természeti kincsekkel rendelkezik. Ezenkívül a pénzügyi világ és a bankok hazája. Csodás hegyei, sípályái, történelmi városai, mesebeli kis falvai, tavai és gazdag hagyományai vonzzák a turisták sokaságát. A sajátos kultúrával rendelkezô országban a magyar látogatónak azonnal feltûnik az utcák és a levegô tisztasága, a kitûnô infrastruktúra, valamint a turizmusból élôk elôzékenysége, udvariassága.

Program:

1. nap: Elutazás 5.30 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás a salzkammerguti tavakhoz, ahol egy csodálatos kisvárossal ismerkedünk meg, a Wolfgangsee gyöngyszemével, St. Wolfganggal. A festői kisváros megtekintése után továbbutazás az Innsbruck környéki szállásunkra (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás tovább az Arlberg hágón keresztül Liechtenstein érintésével Svájcba. A Rajna völgyében haladva érjük el a világhírű Via Malát, mely szurdok 3000 méter magas hegycsúcsok között helyezkedik el, majd rövid pihenő az észak-olaszországi tavaknál fekvő Luganóban, ahol lehetőség nyílik a közeli Svájc-miniatúra megtekintésére is. Luganóból az utunk a lélegzetelállító Gotthard-hágón keresztül vezet a Luzern-Vierwaldstattersee környéki szállásunkra (2 éj).

3. nap: Reggeli után Európa legbővizűbb vízeséséhez, a schaffhauseni Rajna-vízeséshez látogatunk el, majd utazás Zürichbe, Svájc legnagyobb városába. Séta a belvárosban (Grossmünster, Fraumünster, városháza, Bahnhofstrasse…). Délután Svájc egyik legszebb fekvésű taván, a Vierwaldstätterseen hajókázva Svájc leghangulatosabb városába, Luzernbe érkezünk, ahol a város legfőbb nevezetességeit tekintjük meg (Oroszlános emlékmű, fedett fahíd, városháza, Hofkirche).

4. nap: Reggeli után utunk a Berni-Alpok legcsodálatosabb hegycsoportjába (Jungfrau–Mönch–Eiger) vezet, mely Európa talán legkülönlegesebb gleccservölgye és a közel 4000 m magas hegyekkel körbevett lauterbrunneni völgyben helyezkedik el, melynek kilátóiból – amit egy fogaskerekű vasúttal közelítünk meg – csodálatos panoráma tárul az idelátogatók elé. Utunk a Trümmelbach-gleccservízeséshez vezet tovább. Délután Gstaadba látogatunk, a milliomosok közkedvelt üdülőparadicsomába, melynek szépsége többek között Roger Moore-t ill. Diana hercegnőt is megihlette. Folytatjuk tovább utunkat a Francia Svájc irányába, szállás a Coll de Moss hágón, Leysin környékén (2 éj).

5. nap:  Reggeli után szabadprogram, pihenés a Dents du Midi-hegy lábánál fekvő hotel****-ban, illetve fakultatív kirándulás a „francia Svájcba”. Utunk a franciaországi Chamonix-ba, a Mont Blanc híres turistaparadicsomába vezet. A városkából drótkötélpálya segítségével közelítjük meg kontinensünk legmagasabb, turisták által is elérhető hegycsúcsát a 3842 m magas Aiguille du Midi-t, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk. Délután Nyugat-Európa legnagyobb tava, a Genfi-tó mentén haladva Genfbe érkezünk. Ismerkedés a város látnivalóival (Kálvinista katedrális, Reformáció emlékműve, városháza, Nemzetek Palotája, stb.), majd rövid szabadprogram a városban.
Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

6. nap: Reggeli után utazás Svájc fővárosába, Bernbe. A hangulatos belváros megtekintése (Óratorony, Medveárok, városháza, Münster, Parlament), mely az UNESCO-világörökség részét képezi. Tovább utazás a Zürichi-tó mentén Liechtensteinbe. Séta Vaduzban, a miniállam fővárosában, majd utazás az osztrák Alpokon át az Innsbruck környéki szállásra (1 éj).

7. nap: Reggeli után Innsbruckban, Tirol fővárosában teszünk látogatást. Séta és lovaskocsikázás az óvárosban, majd folytatjuk tovább utunkat hazafelé. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz a késő esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

Figyelem! Abban az esetben, ha az útviszonyok nem teszik lehetővé a hágókon való átkelést, az utat az alagutakon (Alberg, Gotthard) keresztül folytatjuk.