Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Montenegró, a fekete hegyek országa

7 nap / 6 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Tranzitszállásokon: Herceg Novi és Neum környékén:  (1-1 éj), hotel****, izlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, telefon, Sat TV, légkondicionálás, 

Sutomare környékén (4 éj): finomhomokos tengerparton fekvő hotel**** úszómedencével, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, telefon, Sat TV, széf, wifi, balkon

 

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora

Utazás

Nyugati típusú autóbusszal (audio-, DVD-videorendszer, büfé, WC, légkobdicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlőd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely

Idôpontok

Részvételi díj

2020.08.09 - 08.15. 169 900 Ft/fő
2021.07.07 - 07.13. 179 900 Ft/fő
2021.08.28 - 09.03. 179 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 25 900 Ft/fő/6 vacsora
Félpanziós felár 2021. 26 900 Ft/fő/6 vacsora
Egyágyas felár 95 900 Ft/fő
Egyágyas felár 2021. 99 900 Ft/fő
Felnôtt pótágykedvezmény 3 000 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény 2021. 5 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 6 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • a csoportvezető és a helyi idegenvezetők  költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat és a hajójegyek árait
  • a fakultatív kirándulás árát Tara-kanyonba  14 900 Ft/fő + belépők
  • a fakultatív programot a Skadari tavon (hajójeggyel és ebéddel együtt) és kirándulást Stari Bar-ba 15 900 Ft/fő + belépők
  • az üdülőhelyi díjat: 4 900 Ft/fő/6 éj

 

Képtalálat a következőre: „montenegró”        Képtalálat a következőre: „montenegró”   Képtalálat a következőre: „kotor”

 

Montenegró természeti ékszerdoboz, ahol minden egy helyen megtalálható: égbekiáltó hegyek, a világ második legmélyebb kanyonja, érintetlen tájak, őserdő, égszínkék és türkiz tengervíz, ahol a delfinek hancúroznak. Montenegró kulturális szempontból is egy nagyon érdekes, sokszínű ország. Mivel történelme során számtalan hódító tette le a maga kézjegyét, Kelet és Nyugat kultúráinak emlékezete egyaránt gazdagítja örökségét. Montenegró talán az utolsó érintetlen gyöngyszem a XXI. század Európájában. Itt található a Kotori-öböl, amely Európa egyetlen mediterrán fjordja. A tengerparton kis barlangocskák és lakatlan szigetek várnak felfedezésre. A nemzeti parkok növény- és állatvilága pedig az itteni élővilág páratlan gazdagságát hivatott bemutatni. Fedezze fel Ön is a fekete hegyek országának eddig még rejtett titkait!

Program:

1. nap: Elutazás reggel 5:45 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás Horvátországon keresztül rövid pihenőkkel Montenegróba. Szállás Herceg Novi környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után a Kotori-öböl gyöngyszemeit keressük fel, mely vitathatatlanul a montenegrói partvidék legcsodálatosabb része. Az Adria-tenger déli részének legnagyobb természetes öble, a legdélebben fekvő európai fjord, mely a UNESCO világörökség részét képezi. Lehetőség nyílik egy felejthetetlen sétahajókázásra a Kotori-öbölben, melynek során látogatást teszünk a festői Perast városában illetve az öböl egyik aprócska szigetén, a Szirti Madonnán. Sétahajókázásunk végállomása az öböl legbelső csücskében fekvő Kotor, Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa. Óvárosában igazi mediterrán idill vár ránk, zegzugos sikátorok, narancsfák, virágos erkélyek, középkori templomok, freskók, reneszánsz és barokk paloták.  Folytatjuk tovább utunkat autóbusszal Budvába. Falai több mint 2,5 évezredes történelmet rejtenek, hiszen a város a régió egyik legrégebbi települése. Séta az óvárosban, majd továbbutazás a szállásra. Szállás Sutomore környékén (4 éj).

3. nap: Reggeli után Cetinjébe látogatunk, mely nehéz megközelíthetősége miatt Montenegró fővárosa volt. Ma az ország vallási központja, fontos szerepet tölt be a helyiek nemzettudatában. Látogatás a Szent Péter kolostorban, majd séta a városban. Visszafelé a szállásra fotószünet a sziklaszirtre épült bájos Sveti Stefan apró szigeténél. Délután pihenés, fürdési lehetőség a szálloda tengerpartján. 

4. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a festői Tara folyó völgyébe és Montenegró egyik legfontosabb zarándokhelyére, a kősziklába épült Ostrog monostorhoz. Legelőször a festői Tara folyó völgyébe utazunk, mely a világon a második legmélyebb kanyon. A Tara folyó a róla elnevezett kanyonban mintegy százötven kilométeren keresztül kanyarog, a sziklafalak mélysége helyenként eléri az 1300 métert is.  Fotószünet a Durdevica Tara  lenyűgöző hídjánál. Ezt követően folytatjuk tovább utunkat az Ostrog monostorhoz. A kolostort a XVII. században Vasilije építette, itt is van eltemetve. A csodatévő szent Vasilij csontjaihoz legendás gyógyulások, csodák történetei kapcsolódnak.  A látnivalók megtekintése után visszatérés a szállásra.  Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

5. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a hegyoldalban megbújó Stari Bar-ba . Lábainál még ma is látható az egykori török városrész megmaradt töredéke. Fölötte, mint egy kísértetváros, emelkednek a középkorban fényes prímási székhely romjai. Séta a rommező területén, ahol érdekes műemlékeket, régi középkori házakat és templomokat találunk. A legrégebbiek a 11. századból származnak. Ezt követően ellátogatunkMontenegró egyik legnagyobb kincséhez, a Skadari-tóhoz, mely a Balkán legnagyobb édesvizű tava. 1983-ban nyilvánították nemzeti parkká. A hajókázással és ebéddel egybekötött programon megcsodálhatjuk a tó rejtett természeti szépségeit, az itt honos vízi madarakat, a virágzó lótuszokat és az eldugott kis strandokat. Délután pihenés, fürdési lehetőség a szálloda tengerpartján. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

6. nap:  Reggeli után búcsú Montenegró tengerpartjától, utazás a költő által "földi  menyországnak" nevezett Dubrovnikba. Gyalogos váronézésünk során megtekintjük híresen gyönyörű óvárosát (Pile kapu, Szent Balázs-templom, Mincenta-erőd, kolostorok). Továbbutazás, szállás Neum környékén (1 éj).

7. nap: Reggeli után hazautazás, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban. 

 

A programok sorrendje felcserélődhet!