Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Kulturális körutazás Venetóban

2020. szeptember 11 - 13.     3 nap / 2 éjszaka

Részvételi díj: 60.000 Ft/fő

Program:

Kirándulásunk során Veneto környékének kevéssé ismert szépségeivel ismerkedünk. Az Adria és a Dolomitok ölelésében fekvő terület nemcsak földrajzi, de kulturális és gasztronómiai szempontból is rendkívül változatos, így nem bánja meg, aki rászánja magát e festői táj kevéssé ismert látnivalóinak felfedezésére. Kirándulásunk során szinte időutazásra indulunk, hiszen az elmúlt évszázadok hangulatát idéző arisztokrata villák és birtokok között vezet majd utunk, hogy a legszebb, legérdekesebb területeken megpihenve elmerülhessünk ebben a csodavilágban. S hogy kirándulásunk nemcsak kulturális, de gasztronómiai jelleggel is bír, igazolja a helyi specialitások sora, köztük a grappa, a tiramisu és a prosecco is.

1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.00-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel Olaszországba, s elsőként a magyarok által jól ismert Caorle ismeretlenebb, belvárosi nevezetességeivel ismerkedünk. A tengerparti üdülőtelepet romantikus, szűk sikátorok kötik össze az óvárossal, amelynek látnivalói közül kiemelkedik a Szent István dóm. A sétányt kísérő sziklasort kőfaragók munkái teszik különlegessé. A város lelkes rajongója volt Ernest Hemingway. Caorlei sétánk után Trevisóba utazunk. Ez a hely a vízimalmok városa. Ha valaki kedveli a macskaköves utcákat, ódon színes házakat, akkor ez a Sile-parti város tetszeni fog! Városnéző sétánk során felkeressük a Dóm tér, az Urak tere és a sétálóutca (Via Calmarggiore) nevezetességeit. Nem mellesleg pedig olyan finomságokat köszönhetünk a városnak, mint a proseccót (gyöngyözőbort) vagy a tiramisút, amit mi is megkóstolhatunk szabadidőnk során. Rövid kitérőnk után folytatjuk utazásunkat, majd elfoglaljuk szállásunkat Levada di Piave környékén, vacsora.

2. nap: Reggelit követően Veneto kisebb, de látványos helyszíneit keressük fel. Elsőként Veneto egyik legszebb fekvésű kastélyához utazunk, amely a Dolomitok közelében áll, gyönyörű park ölelésében. Castelbrando kastélyához egy panorámás siklóval juthatunk fel, ahonnan gyönyörű a környékre való rálátás. A kastély egyik részében ma elegáns hotel működik, a másik részét azonban mi is bejárhatjuk. A kiállításon megismerkedhetünk a kastély történelmével, legendáival, a mitikus Brandolino életével és egy gazdag fegyvergyűjteményt is megtekinthetünk. A kastélylátogatást követően Possagnóba utazunk, amely Antonio Canova szülővárosaként is ismert. A szobrászművész a barokk stílustól eltávolodva, az antik művészetekhez nyúlt vissza és a klasszicizmus korának legnagyobb szobrászaként tartjuk ma számon. Megnézzük a művész szülőházában berendezett múzeumot, majd egyik legimpozánsabb épületébe látogatunk, amelyet a római Pantheon ihletett. A Tempio di Canova néven ismert templom a város felett magasodik, s míg a templombelső látványosan díszített, a hatalmas kupolája megdöbbenti az érdeklődőket. A napunk utolsó állomásaként Bassano del Grappába érkezünk, amelyre több okból is érdemes időt áldozni. Egyrészt itt alkotott Jacopo Bassano festőművész, másrészt itt találták fel a grappa nevű törkölypárlatot, s nem utolsósorban itt látható az 1209-ben felépített, s azóta a városka szimbólumává vált fedett fahíd is. A híd környéke mára tökéletesen beépült, s itt kóstolhatjuk a legfinomabb helyi ételeket is, pl. a híres spárgából készült ételeket, a tőkehalat (baccala alla vicentina), az Asagio sajtot vagy a grappával ízesített édességeket. Miután körbenéztünk és mindent megkóstoltunk, visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.

3. nap: Reggeli után Portogruaro középkori hangulatú városába érkezünk, amelyet az „árkádot városaként” ismernek. A Lemene folyó partján fekvő városban szép, velencei gót stílusban épült paloták ejtenek ámulatba. A város legrégibb része a Palazzo della Loggia környéke a környékbeli középületekkel és a folyó partján található, romantikus vízimalmok sorával. A hangulatos, pálmafás utcák sétára csábítanak. A városnézés után szabadidő az Adriatico2 bevásárló központban. Utolsó programunk egy séta Palmanova erődvárosban. A 2017 óta az UNESCO világörökségi listáján is szereplő várost a velenceiek alakították erődvárossá, azzal a nem titkolt céllal, hogy a Velencei Köztársaság legnagyobb szárazföldi támaszpontjává fejlesszék. A szabályos kilencszögletű alaprajzát a máig megőrizte a város, bár az eredeti szándékról csak az óriási méretű főtér tanúskodik, amelynek kiterjedése a kisváros méreteihez képest aránytalanul eltúlzott. A városba három nagy erődített városkapun keresztül lehet bejutni. Ezek megóvott állapotban ma is megtekinthetők. A városi sétánkat követően hazautazás, várható érkezés Szombathelyre 22.00 körül.

Részvételi díj tartalmazza:
- Autóbuszos utazást
- Idegenvezetést
- Reggelit és vacsorát
- Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Ponte di Piave környékén

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Belépőjegyeket (tájékoztató jellegű):
          Castelbrando kastély: 11,00 €/fő
          Canova Múzeum: 7,00 €/fő
- Egyágyas felár: 10.000 Ft/fő
- Idegenforgalmi adó (kötelezően fizetendő, helyben): 4,00 €/fő
- Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást
- útlemondási biztosítást