Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Krakkó-Czestochowa-Auschwitz-Dunajec-Zakopane

Időpont: 2020. augusztus 19-23. (5 nap/4 éjszaka) ünnepi hosszú hétvége

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
3 éjszaka Krakkó belvárosában 2*-os egyszerű szállodában,
1 éjszaka Zakopanéban középkategóriájú szállodában

Ellátás: bővített kontinentális reggeli (fakultatív menüvacsora)

Részvételi díj: 69.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a tutajozást, a fakultatív vacsora és a fakultatív program költségeit)

Vacsora felár: 10.800 Ft/fő – 4 vacsora

1 ágyas felár: 11.800 Ft/fő

BBP biztosítás: 2.250 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 150 PLN/fő  + kb. 11 €/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
Czestochowa:             7 900 Ft/fő
Auschwitz:                   8 900  Ft/fő

A fakultatív programok árai tartalmazzák: közlekedés + idegenvezetés + belépődíjak

Útvonal: Veszprém – Budapest – Besztercebánya – Árvaváralja – Kalwaria Zebrzydowska – Krakkó –Wieliczka – Czestochowa – Auschwitz – Dunajec – Zakopane – Ótátrafüred – Csorbató –Zólyom – Budapest – Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából, utazás rövid pihenőkkel. Áthaladva az Alacsony-Tátrán, fotószünet az Árva-folyó fölé magasodóvárnál, Árvaváralján, mely Európa egyik leglátványosabb, XIII. században épült várkastélya. Ezt követően látogatás Kalwaria Zebrzydowskában, Lengyelország legfontosabb zarándokhelyén, ahol Európa egyik legszebb, jeruzsálemi mintára épült kálváriája található. Fakultatív vacsora és szállás a lengyel királyok egykori koronázó városában: Krakkóban (3 éj).

2. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Czestochowába: a Jasna-Gorai zarándokhely, Pálos-rendi kolostoregyüttes (kegytemplom, kincstár, múzeum) megtekintése. A kolostorban található a Fekete Madonna szentkép, mely csodával határos módon vészelte át a középkori tűzvészt. A kora délutáni órákban látogatás a wieliczkai sóbányában, mely a világ egyik legrégebbi sóbányájaként ismert. A bányamúzeum legérdekesebb látnivalója a Kinga-kápolna, melynek szinte minden díszítőelemét sóból faragták. A középkorban Lengyelország egyik fő jövedelemforrását bányászták itt, ma inkább idegenforgalmi és egészségügyi célokat szolgál. (Aki a délelőtti fakultatív programon nem vesz részt, délután csatlakozhat a sóbánya megtekintéséhez.) Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. 

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Auschwitzba és látogatás a koncentrációs tábormúzeumban. Az 1947-ben létrehozott múzeum maradandó emléket állít a történelem e szörnyű időszakáról, elrettentő példaként szolgálva az utókor számára.A fakultatív programon való részvételt már jelentkezéskor kérjük megadni, mert a létszám korlátozott! Délután városnézés Krakkóban: Wawel (évszázadokig a lengyel királyok rezidenciája volt), katedrális (a lengyel királyok síremlékeivel), Jagello egyetem, Fő tér, Posztócsarnok, Mária templom, sárkány szobor. Krakkót sokan Európa egyik legszebb városának tartják, mely történelmi, kulturális és gazdasági adottságaival és számos szórakozási lehetőségével egyike a legnépszerűbb úti céloknak. (Aki a délelőtti fakultatív programon nem vesz részt, délután csatlakozhat a sóbánya megtekintéséhez.)  Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás Zakopane felé a Dunajec-áttöréshez, fakultatív tutajozás a Dunajec-folyó csodálatos szurdokvölgyében. A délutáni órákban érkezés Zakopanéba, a Lengyel-Tátra fővárosába, mely különleges építészete, hangulata révén méltán ismert és kedvelt üdülőhely. Fakultatív kirándulás fogaskerekűvel a Gubalowka-hegyre (1125 m), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Magas-Tátrára és a városra. Fakultatív vacsora, szállás Zakopanéban (1 éj).

5. nap: Reggeli után hazaindulás, Ótátrafüreden fakultatív kirándulási lehetőség siklóval és gyalog egy gyönyörű természeti látványossághoz, a Tarpataki vízeséshez, majd indulás Besztercebányára. Ismerkedés az egyik legszebb felvidéki bányaváros nevezetességeivel: Várnegyed, Óvárosháza, Mátyás király háza, Fő tér, Püspöki székesegyház, várostorony stb. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.

Ingyenes transzferlehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém útvonalon.