Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Körutazás Dél-Erdélyben, Herkulesfürdő és a Kazán-szoros

 

4 nap / 3 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Szörényváron (2 éj) Hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdő/WC, TV, telefon, légkondicionálás
Kolozsvár környékén (1 éj) jó színvonalú, igényes panzióban 2-3 ágyas szobák, fürdő/WC, SatTV
 

Ellátás

Félpanzió

 

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Szombathely, Sárvár, Duka, Jánosháza, Devecser, Bakonygyepes, Városlõd, Herend, Márkó, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest-M0, Kecskemét (csak felszállás)
 

Idôpontok

Részvételi díj

2020.08.04 - 07. 82 900 Ft/fő
   
Egyágyas felár 16 900 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 3 éjszaka szállást félpanzióval
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenvezető  költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat és a sétahajózást a Kazán-szorosban

 

 

Dél-Erdély mesés várai és csodálatos városai a középkor hangulatát elevenítik fel. Ez a terület Temesvárral együtt egy színes, kultúrában és történelemben gazdag táj, mely az idelátogatók számára élménydús kirándulásokat, változatos ízeket tartogat. A dél-erdélyi tájakon kalandozva számtalan magyar vonatkozású emlékkel is találkozunk, emellett a vidék számos neves magyarnak a szülõföldje is. E környék egyik leglátogatottabb része a Kazán-szoros, mely a Duna leglátványosabb és a legfestõibb szorosai közé tartozik, elválasztva Keletet és Nyugatot, ahol õseink egykor súlyos harcokat vívtak. Az õsi Duna e gyönyörû részét leginkább hajóval csodálhatjuk meg Orsováról. Innen nem messze, a Cserna patak völgyében helyezkedik el a Herkulesfürdõ, ahol még ma is felfedezhetjük a 19. század második felének barokk stílusú Habsburg eleganciáját.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.30 órakor indul Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Kiszombor határállomás után Nagyszentmiklós érintésével megérkezés Temesvárra. Temesvár az 1989-es forradalom városa, a barokk dóm tér után a stílusában teljesen különálló szecessziós belvárost tekintjük meg (Opera, Nemzeti Színház, Hunyadi vár, ortodox katedrális, Mária-szobor, - Dózsa György kivégzésének helye -, református templom), majd szabadidõ. Továbbutazás Lugoson át Karánsebes érintésével Herkulesfürdõre. A Cserna-patak völgyében megbúvó egykori híres fürdõvárosban a Habsburg elegancia nyomai mindmáig fellelhetõek. Szállás Szörényváron, vacsora  (2 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Orsovára, majd 3 órás fakultatív hajókirándulás az Al-Dunán, ahol a több km széles Duna, alig pár 100 m-es folyóvá szûkül. A Kis-, és Nagy-Kazán szoros és a Vaskapu látványa felejthetetlen élményt nyújt. A hajókirándulás követõen rövid városnézés Orsován, lehetõség fakultatív ebédelésre. Ezt követõen a Vaskapu zsilip és múzeum megtekintése, majd a délutáni órákban visszatérés Herkulesfürdõre, ahol autóbuszos városnézés és gyalogos séta keretén belül megtekintjük a Monarchia stílusában épült Herkulesfürdõt. Szállás, vacsora a panzióban.

3. nap: Reggeli után indulás Karánsebesen át Sarmizegetusába, ahol megtekintjük a római kori birodalom maradványait. Továbbutazás Hátszegen át Gyulafehérvárra. Gyulafehérváron gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a püspöki székesegyházzal és a várral. Továbbutazás Nagyenyedre, ahol a neves nagyenyedi diákkollégiumot és a várat tekintjük meg. Ezt követõen fakultatív program lehetõség résztvenni egy borkóstolón. Továbbutazás a népmûvészetérõl méltán híres és nevezetes Torockóra. Torockó központja a Néprajzi Múzeum és a környék épületei, melyek a hajdani gazdagságot sugalják napjainkban is. Továbbutazás, szállás Kolozsvár környékén, vacsora a panzióban. (1 éj).

4. nap: Reggeli után utazás Kõrösfõre, ahol lehetõség nyílik szabadidõre és vásárlásra. Továbbutazás Királyhágón át Nagyváradra. Rövid gyalogos városnézés után megtekintjük a püspöki székesegyházat, Szent zló hermáját. Ezt követõen hazautazás Magyarországra. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!