Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Karintia - Dél-Tirol - Dolomitok

Időpont: 2020. július 29 - augusztus 1.. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3 éjszaka Brixenben, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: büféreggeli és fakultatív vacsora (3 fogásos menü vacsora)

Részvételi díj: 85 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a fakultatív vacsora árát és a belépődíjakat.)

1 ágyas felár: 15.900 Ft/fő

Vacsora felár: 12.900 Ft/fő

BBP biztosítás: 1.800Ft/fő

Belépődíjak: kb. 55 EUR/fő

Útvonal: Veszprém – Bakonygyepes – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Hochosterwitz – Maria Saal – Sillian – Brixen – Grödeni hágó – Canazei – Karer tó – Bolzano – Pragser Wildsee – Auronzo di Cadore – Pieve di Cadore – Cortina d’Ampezzo – Misurina – Vipiteno – Heinfels – Sillian – Klagenfurt – Graz – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Bakonygyepes – Veszprém

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Ausztria legdélibb, legnapfényesebb  tartományába,  Karintiába, mely természeti és történelmi látnivalókban egyaránt gazdag. A tartomány „mesebeli jelképe” a 150 méter magas sziklán tornyosuló Hochosterwitz várkastély. Látogatás az ókori erőd helyén épült várban, amelynek lenyűgöző látványa még a híres amerikai mesefilmrendezőt, Walt Disney-t is megihlette. Innen körülbelül félórányi távolságra található Karintia legrégibb egyházi központja. Látogatás Maria Saal híres gótikus zarándoktemplomában, amelynek története egészen 767-ig nyúlik vissza. A késő délutáni órákban továbbutazás az olasz Alpok egyik legszebb városába: Brixenbe (olaszul: Bressanone). Katonai táborát az I. században a rómaiak alapították Brixina néven. Első katedrálisát 992-ben építették és a város ősi püspöki székhely volt 1964-ig, amikor a püspökséget Bolzanoba helyezték át. Vacsora és szállás középkategóriájú szállodában (3 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás a Dolomitokba és Dél-Tirolba. Utazás az 2121 méter magasan fekvő Grödeni-hágón át, Canazei városka érintésével az 1530 méteres magasságban található festői tengerszemhez, a Karer-tóhoz. A környék lakossága „Szivárvány-tó”-nak nevezi, utalva a tó legendájára, miszerint egy gonosz varázsló gyémántokkal teleszórt szőnyeggel csalta lépre a tó tündérét. A tó fölötti égbolton valóban gyakran figyelhető meg szivárvány. Ezt követően utazás a dél-tiroli tartomány székhelyére, a Dolomitok kapujaként is ismert Bolzano városba, melynek környéke a legdélebbi németajkú üdülőrégió Európában. A város fő attrakciója a Régészeti Múzeumban látható: Ötzi, az ősember, akinek jégbe fagyott maradványait 1991-ben találták meg az ötztali Alpokban. A kora esti órákban visszautazás Brixenbe, vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos kirándulás az olasz Alpok sajátos részét alkotó, csodálatosan szép Dolomitok vidékére. A több hegycsoportból álló, triász korú, látványosan rétegzett kőzetekből felépülő hegység 2009 óta UNESCO Világörökség. A Seekofel alatt kb. 1500 m magasan fekvő, 31 hektár vízfelületű tengerszem a Pragser Wildsee – olasz nevén Lago di Braies – nemcsak gyönyörű, de népszerű, ismert kirándulóterület is.  Sokan felismerik, ha nem is jártak ott korábban, ugyanis itt forgatták Terence Hill-el a főszerepben az Alpesi őrjárat című 12 részes tv-sorozatot, amiről a helyiek egy táblával meg is emlékeznek a kultikus csónakkölcsönző mólón. Továbbutazás és fotószünet Auronzo di Cadore-nál, majd látogatás a reneszánsz festőművész, Tiziano Vecellio szülőhelyén Pieve di Cadore-ban. Páratlanul szép fekvése miatt a „Dolomitok királynője”-ként is ismert Cortina d’Ampezzo, az 1956-os téli olimpia helyszíne. Séta a Dolomitok fővárosában, majd a 2,5-3 ezer méter magas hegyektől körbe vett, 1745 m tengerszint feletti magasságban található Misurina-tónál, a Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelyén. A tó körüli mikroklíma nagyon jót tesz a légúti megbetegedésben szenvedőknek. Vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás hazafelé. Útközben séta Vipitenoban a Dél-Tirol gyöngyszemeként is emlegetett szép fekvésű, hangulatos középkori emlékeket is rejtő kisvárosban. Ezt követően látogatás vásárlási lehetőséggel Heinfelsben a Loacker csokoládégyár mintaboltjában. A Wörthi-tó déli oldalán hegyi szerpentinút vezet Karintia valóságosan is kiemelkedő látványosságához a Pyramidenkogelre. Ausztria egyik legszebb pontján néhány éve nyílt meg a világ legmagasabb, fából készült kilátótornya, ahonnan tiszta időben szinte az egész tartomány belátható. A 100 méter magas spiráltorony 9. szintjén található Skybox varázslatos körpanorámát kínál a természetvédelem alatt álló 4 tó völgyére. A torony külön érdekessége az 52 m-es magasságból induló csőcsúszda, jelenleg a legmagasabb fedett csúszda Európában. Ezután hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.