Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Isztambul, Bizánc mesés kincse

4 nap/3 éjszaka

Közvetlen, menetrendszerinti repülőjárattal!

Elhelyezés

Isztambulban (3 éj) Hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, széf, minibár (térítés ellenében), wifi 

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora.

Utazás

Türkish Airlines menetrendszerinti, közvetlen repülő járatával Budapest - Isztambul - Budapest útvonalon. Isztambulban  légkondícionált autóbusszal.

Transzfer lehetőség

Szombathely - Sárvár - 8. sz. főút - Veszprém - Székesfehérvár - Budapest és vissza útvonalon

Idôpontok

Részvételi díj

2020.05.07 - 10. 119 900 Ft/fő
2020.10.10 - 13. 119 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 14 900 Ft/fő/2 vacsora
Egyágyas felár 32 900 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • a repőlőjegy és a kinti autóbusz költségeit
  • a 3 éjszaka szállást reggelivel
  • a felsorolt programokat belépőkkel
  • a sztornó biztosítást
  • az idegenvezető és a helyi idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a reptéri illetéket  kb.49 900 Ft/fő (indulás előtt 1 hónappal válik véglegessé)
  • az "Isztambul gazdagon" fakultatív kirándulást 19 900 Ft/fő
  • a Török estet vacsorával 19 900 Ft/fő
  • a budapesti reptéri transzfert (retúr): 12 900 Ft/fő

 

Isztambul misztikája, keleties hangulata, illatai, ízei és gyönyörű épületei számos írót, szerzőt, vagy épp filmrendezőt ihlettek már meg. Az Oszmán Birodalom egykori fővárosa volt, ma egy romantikus, keleti hangulatú, csodáktól hemzsegő, barátságos metropolisz. Az ősi város két kontinens határán fekszik: megélt görög, római, keresztes és oszmán hódítást is, így kulturális sokszínűsége nem meglepő. Európai, de mégis misztikus, s még az ízig-vérig keleti nagyvárosok utcai mocska sem jellemző rá, ami esetleg elriasztaná a nyugati színvonalhoz szokott utazókat. Isztambul egyszerűen magával ragadó, csábító és rengeteg látnivalóval büszkélkedik, úgyhogy a kulturális feltöltődésre vágyó kalandor egy hét alatt sem telne be vele, hisz minden napra jut valami ínyencség.

1. nap: Elutazás Budapestről a Turkish Airlines menetrend szerinti közvetlen járatával Isztambulba. Megérkezés a déli órákban, majd transzfer a városközpontba. Félnapos városnézés keretén belül ellátogatunk a Sultanahmet történelmi negyedbe, ahol felkeressük a Hippodrom teret, mely egykoron kocsiversenyeknek adott otthont, majd ellátogatunk a Világörökség részét képező gyönyörű Kék Mecsethez, melyet I. Ahmed oszmán szultán építtetett. Népszerű nevét azokról a csempékről kapta, melyek belső falait takarják.  Ezt követően megtekintjük az Hagia Szófia-templomot, a keresztény világ legfenségesebb székesegyházát, mely egykor Konstantinnápoly szellemi-lelki életének központja volt.  Hatalmas méretével és különleges építészeti stílusával és megoldásaival a kor legnagyszerűbb épülete. Délután transzfer a szállodába, majd este fakultatív programlehetőség egy vacsorával egybekötött zenés török esten. Szállás Isztambulban (3 éj). Figylelem: a fakultatív vacsoraestet már jelentkezéskor foglalni kell!

2. nap: Reggeli után folytatjuk tovább városnézésünket Isztambulban. Felkeressük a híres Topkapi Palotát, mely a 15. és 19. század között az Oszmán Birodalom szultánjainak palotája volt. Ezt követően ellátogatunk a Nagy Bazárhoz, mely a keleti kézműves áruk, illatok és kelmék különleges világával csábít. Már maga az épület is varázslatos, a hatvan fedett utcácskára tagolódó épületkomplexum csaknem ötezer üzletet rejt, melyekben ékszereket, aranyat, antik bútorokat, szőnyeget, bőrárút és ruhaneműt, kerámiákat és fűszereket kínálnak áru fajtánként csoportosítva. A Nagy Bazárban mintegy 250-400 ezer látogató fordul meg naponta.  Délután szabadprogram. 

3. nap: Reggeli után szabadprogram, vagy Isztambul további látnivalóival ismerkedünk. Az ”Isztambul gazdagon” c.  fakultatív programon megismerhetjük Isztambul ázsiai oldalát is, illetve a Boszporusz partján fekvő nevezetességeket. Utunk először Isztambul második legnagyobb mecsetéhez vezet. A Szulejmán-mecset az egyik legpompásabb oszmán-török dzsámi, a környező négy medreszével, elemi iskolával, kórházzal, szegény konyhával, olvasószobával, orvosiskolával, könyvtárral, karavánszerájjal, fürdővel, kúttal szinte különálló kis város. Utána felkeressük a híres Egyiptomi Bazárt, vagy más néven, Fűszer Bazárt, mely egész Isztambul legillatosabb épülete. Turisták kedvelt helye, ahol a török egzotikummal találkozhatnak. A Fűszer Bazár nemcsak a fűszereknek ad otthont, hanem a teáknak, szárított ropogtatni valóknak (magok és mogyorók), édességeknek (halva, lokum) de még a parfümöknek is. Ezt követően hajókirándulás a Boszporuszon. A két kontinens határát képező 30 km hosszú tengerszoros a Fekete-tengert és a Márvány-tengert köti össze, s mind földrajzi fekvését, úgy történelmét tekintve stratégiailag igen fontos volt. Erről árulkodnak a két partján található erődrendszerek is, melyet később szebbnél szebb paloták és mecsetek váltottak fel. A nap végén ellátogatunk a Camlica Hill-re, mely már a város ázsiai oldalán fekszik és ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Visszaútban a szállodába, átkelünk a híres Boszporusz hídon is, mely Ázsiát köti össze Európával. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

4. nap: Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd felkeressük Törökország legnagyobb palotáját, a Boszporusz nyugati, európai oldalán fekvő Dolmabahce Palotát, ahol az Ottomán Birodalom utolsó hat szultánja és családja élt, majd Atatürk a Török Köztársaság első miniszterelnökének rezidenciája lett, aki itt is hunyt el. Ezt követően a Boszporusz egy másik lenyűgöző látványosságát, a kecses Ortaköy-mecsetet nézzük meg, melyet a XIX. század közepén I. Abdülmedzsid szultán építtetett, érdekessége, hogy a kalligrafikus díszítéseket maga a szultán készítette. Délután transzfer a repülőtérre és hazautazás. Megérkezés Budapestre várhatóan az esti órákban.