Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Garda-tótól Milánóig

az észak-olasz tóvidék és történelmi városok

 

6 nap / 5 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Montichiari: hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, hajszárító, Sat-TV, telefon, légkondiciónálás, minibár (térítés ellenében), széf
 
 

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3- fogásos menüvacsora
 
 

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-,
videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely
 
 
 

Idôpontok

Részvételi díj

2021.07.22 - 27. 119 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 24 900 Ft/fő/5 vacsora
Egyágyas felár 34 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény 5 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • az 5 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a fakultatív kirándulás árát Milánóba és Bergamóba: 14 900 Ft/fő + belépők
  • a belépődíjak és hajójegyek árait
  • az idegenforgalmi adót

 

A mediterrán klímájú és páratlan szépségû növényzettel rendelkezõ Garda-tó méltán sorolható a turisták legkedveltebb úti céljai közé. A mediterrán hangulatot a tó körül elhelyezkedõ városok Malcesine, Arco, Limone, Sirmione is tükrözik. Ahogy a Pó-síkságon elterülõ lombard fõváros, Itália második legnagyobb városa, Milánó is elragadó a maga nemében, a rengeteg történelmi vonatkozású épületével, a dómmal és a világhírû operaházával együtt. A kultúrát sem hagyhatjuk ki a térség életébõl, hiszen számos mûvész mellett, Shakespeare-t is megihlette a varázslatos és titokzatos észak-olasz kisvárosok hangulata, legfõképpen a középkori város, Verona, Rómeó és Júlia történetének helyszíne.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45-kor indul Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel Olaszországba. Délután megtekintjük a Garda-tó legnépszerûbb üdülõvárosának számító Sirmione-t. Séta, a tóba mélyen benyúló félszigeten épült város, középkori hangulatot árasztó sikátoraiban, ill. fakultatív hajókirándulás a tó körül.Továbbutazás a Garda-tó környéki szállásra (5 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Észak- Olaszország legnagyobb tava, a Garda-tó körül. A tó, akár egy fjord, úgy nyúlik be az Alpokba, fantasztikus mediterrán klímával és növényzettel rendelkezik. Utunk elõször a tó keleti partján fekvõ Malcesinébe vezet, mely egyike a környék legelegánsabb helyeinek. A kis kikötõ, a terek, boltokkal teli utcák, bárok és festõi éttermek varázslatos hangulatot kölcsönöznek az óvárosnak. A városból libegõvel juthatunk fel az 1780 m magas Monte Baldo hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra és az alpesi hegyekre. Malcesinébõl lehetõség nyílik áthajózni a Garda-tó túloldalán fekvõ Limone városába. E vadregényes partszakasz minden tenyérnyi területét megmûvelnek a helyiek, domboldala olajfáktól, ill. mediterrán növényektõl pompázik. Séta a szûk középkori sikátorok mentén, ill. fürdési lehetõség a Garda-tóban. Végül felkeressük Torre San Martino della Battaglia-t, melynek 74 méter magas tornyából csodálatos kilátás nyíilik a városra. A tornyot a 19. század közepén emelték megemlékezve az osztrák és olasz csapatok véres harcaira, melyben rengetegen életüket vesztették. Látogatás az Ossario-kápolnában, ahol pajzsokat és más, a harcokkal kapcsolatos emlékeket őrzik.

3. nap: Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Milánóba és Bergamóba. A lombard fõváros történelmi belvárosa Milánó legnagyobb látnivalóinak helyszíne. Városnézésünk során megtekintjük a dómot, mely Olaszország legnagyobb gótikus stílusú temploma, valamint megcsodálhatjuk az óriási méretû, elegáns bevásárló csarnokot, a Victor Emánuel Galériát, a világhírû operaházat, a Scalat, a Palazzo Marinot, melyben ma a városháza székel, a volt Királyi palotát és a Sforza várat. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, vásárlási lehetõség. Kora délután utazás Bergamoba. Az Alpok lábánál fekvõ város régi központja a Felsõváros, melyet fogaskerekûvel közelítünk meg. A városfal csaknem érintetlenül megõrizte középkori jellegét. Fõbb látnivalóinak (Piazza Vecchia, Igazságügyi Palota, Várostorony, dóm, Santa Maria Maggiore-templom, Colleoni kápolna, keresztelõkápolna) megtekintése. 

4.nap: Reggeli után utazás az ezerarcú és festõien szép Iseo-tóhoz. Séta a hangulatos kisvárosban, Iseoban, ill. lehetõség részt venni egy fantasztikus sétahajókázáson, melynek során megcsodálhatjuk az Iseo-tó három gyöngyszemét, a Szent Pál, a Loretto és a Monte Isola szigeteket. Ez utóbbi Európa legnagyobb tavi szigete, mely hegyként emelkedik ki a tó vízébõl, látványa páratlan élménynyel ajándékozza meg az embert. Délután Veronába látogatunk. Az Adige folyó kanyarulatában épült csodálatos középkori várost elsõsorban Shakespeare, Rómeó és Júlia szerelmének története és a híres erkély teszi igazán ismertté. Városnézésünk során megtekintjük Verona híres tereit és nevezetességeit (Piazza Bra, Aréna, Júlia háza, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Szent Anasztázia-bazilika). A látnivalók megtekintése után szabadidõ.  
 
5.nap: Reggeli után utazás Mantovába, a Gonzaga hercegek székhelyére, mely egyben Vergilius, a római költõ szülõvárosa is. A különleges fekvésû város a Mincio folyó partján fekszik, látnivalói közül megcsodálhatjuk gótikus palotáit, majd a város fõterét az Igazságügyi palotával és a Szent András-bazilikát. Délután Desenzano-ba utazunk. Közös séta a belvárosban, majd fürdési lehetőség a tóban.
 
6.nap: Reggeli után hazautazás. Útközben a festõi környezetben fekvõ Vicenza városát tekintjük meg. A város neve egyet jelent Palladio, a nagy reneszánsz építõmesterrel. Mûvészetét az utcákat járva fedezhetjük fel: Teatro Olimpico, Palazzo Chiericati, St. Corona-templom, Loggia dei Capitano és a mester fõmûve, a Basilica. A látnivalok megtekintése után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!