Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Ezerarcú Portugália repülővel

8 nap / 7 éjszaka

 

Elhelyezés

Hotel***/**** ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdő/WC, telefon, SAT-TV

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora (helyenként svédasztalos)

Utazás

A TAP légitársaság menetrendszerinti közvetlen repülőjárattal Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon. Portugáliában a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

 

Transzfer lehetőség: Szombathely  - Sárvár - 8. sz. főút - Veszprém - Budapest  és vissza útvonalon

 

Idôpontok

Részvételi díj

2020.09.12 - 19. 289 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 49 900 Ft/fő/7 vacsora
Egyágyas felár 109 900 Ft/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény 12 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
 • a repülőjegyet és a kinti autóbusz költségeit 
 • a 7 éjszaka szállást reggelivel
 • a felsorolt programot
 • a sztornó biztosítást
 • az idegenvezető és a helyi idegenvezető költségeit Lisszabonban

A részvételi díj NEM tartalmazza:
 • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
 • a repülőtéri illetéket: kb. 59 900 Ft
  (indulás előtt 1 hónappal válik véglegessé)
 • a belépődíjak árait
 • a fakultatív kirándulást Queluz-Sintra-Cabo da Rocaba: 14 900 Ft/fő
 • a budapesti reptéri transzfert: kb. 12 900 Ft/fő (retúr)

 

Portugália az Ibériai-félsziget egyik legkülönlegesebb országa, hiszen nagy hatású kultúrák ötvöződéséből keletkezett. A rómaiak, a vizigótok és a mór kultúra erősen befolyásolta az ország kultúráját és történelmét. A portugálok híres hajósok és felfedezők voltak, akik sok újdonsággal, különleges gyümölcsökkel, fűszerekkel ismertették meg Európát a történelem során. Külön figyelmet érdemelnek az ország tájai is, vadregényes hegyek, gyönyörű homokos, ill. vad, sziklás tengerpartok váltogatják egymást. Mindezek méltán tették Európa egyik leglátogatottabb országává.

Program:

1. nap: Elutazás repülőgéppel Budapestről a TAP menetrendszerinti közvetlen járatával Lisszabonba. Megérkezést követően szállás elfoglalása Lisszabonban (3 éj). 

2. nap: Reggeli után városnézés a portugál fővárosban, mely a Tejo folyó torkolatában fekszik. Lisszabon Portugália legnagyobb és Európa egyik legrégibb városa, mely Rómához hasonlóan szintén hét dombra épült, itt találhatóak a történelmi látnivalók is.  Felkeressük a híres középkori Alfama-negyedet macskaköves sikátoraival, fehérre meszelt házaival, ill. a történelmi Szent György várat, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Lisszabonra. Ellátogatunk a Se- katedrálishoz, ill. Lisszabon főterére, itt épült fel a Királyi Palota. A térről gyönyörködhetünk az Április 25-i hídban, mely a san franciscoi Golden Gate szinte tökéletes hasonmása. Délután folytatjuk városnézésünket Lisszabonban. Felkeressük Lisszabon jelképét, az UNESCO-világörökség részét képező Belém-tornyot és a Felfedezők emlékművét. A nagy földrajzi felfedezések korában innen indultak a portugál hajósok. Ezt követően látogatást teszünk a szintén világörökség részét képező Szent Jeromos Kolostorban, gyönyörű templomában nyugszik többek között Vasco de Gama és I. Manuel király. 

3. nap: Szabadidő Lisszabonban vagy fakultatív programlehetőség autóbusszal Lisszabon környékének felfedezésére. Utunk először Queluz-ba vezet, ahol megtekintjük a Királyi Palotát, mely Európa legutolsó rokokóépületeinek egyike. Kertjei, díszkútjai, szobrai ill. az aranyozott gyönyörű belső díszítése és berendezése magasztos külsőt kölcsönöznek a palotának. Továbbutazás Sintrába, mely a 19. századtól vált a portugál királyok székhelyévé. Ez az elegánsan bájos város olyan mintha a meséből lépett volna elő, Lord Byront és Andersent is megihlette az itteni idill. Látogatás az UNESCO-világörökséghez tartozó Quinta da Regaleira palotához, melyet különleges, misztikus atmoszférával a világ egyik legvarázslatosabb helyének tartanak. Mai napunk utolsó állomása Cabo da Roca, mely az európai szárazföld legnyugatibb pontja. Ez a festői sziklaszirt 140 méterre emelkedik az óceán fölé, a kilátás minden irányba lélegzetelállító. 

Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

4. nap: Reggeli után utazás észak felé, utunk első állomása Obidos. A 13. századi középkori városka egyike Portugália legfestőibb településeinek. Igazi romantikáját macskaköves utcái, színes házai adják ill. vára, mely teljesen körbeveszi az egész települést.  Innen az ország egyik legszebb halászfalvába Nazarebe utazunk, séta a különleges hangulatú településen, majd Batalha kolostorának megtekintése következik, mely Európa egyik legnagyobb gótikus épülete és az UNESCO világörökség része. Mai napunk utolsó állomása Fatima, a világhírű búcsújáró hely, ahol felkeressük azt a katedrálist, amely azon a helyen épült, ahol a Szűzanya 1917-ben többször, csodaszerűen megjelent 3 pásztorlányka előtt.  Szállás Fatimában (1 éj).

5. nap: Reggeli után utazás Tomarba, mely leginkább a Krisztus-kolostor épületegyütteséről híres, mely az UNESCO világörökség része. A város felett tornyosuló 12. századi kolostor kiválóan példázza azt a hatalmat és misztikumot, mely a középkorban a lovagrendet körbevette. Továbbutazás Coimbrába, a középkori királyság fővárosába, itt alapították az ország első egyetemét is. Felkeressük híres egyetemét és a Szent Kereszt templomot, megcsodáljuk a gazdagon díszített oltárát, királyi síremlékeit.  Ezt követően rövid Fado bemutató. Folytatjuk tovább utunkat Portóba, a megérkezést követően lehetőség nyílik az ízletes portói bor megkóstolására egy borospincében.  Szállás Portóban (2 éj).
 

6. nap: Reggeli után városnézés Portóban, a Duoro folyó mentén épült egykori fővárosban, mely Portugália második legfontosabb városa. Legelőször autóbuszról csodáljuk a gyönyörű város különféle stílusainak (román, gótikus, barokk, neoklasszikus) egyedi harmóniáját. Ezt követően felkeressük az óvárost. A 4000 éves történelemmel rendelkező Portó ezen része hevenyészve egymáshoz épített, keskeny, düledező vörös cserepes házakból áll, mely a városközponttól a Ribeira negyedig a Duoro folyó partjáig tart. Itt áll Porto leglátogatottabb nevezetessége, a gránitból és márványból épült Tőzsdepalota. Ezt követően szabadprogram, vásárlási lehetőség.

7. nap: Reggeli után visszatérés Lisszabonba. Megérkezve, átkelünk az Április 25-i hídon és felkeressük a lisszaboni Krisztus szobrot, mely Portugália egyik legmagasabb építménye, a híres riói Krisztus kistestvére, innen csodálatos kilátás nyílik a Tejo folyóra és Lisszabonra. Szállás Lisszabonban (1 éj).

8. nap: Transzfer a repülőtérre, hazautazás TAP menetrendszerinti járatával Budapestre. Megérkezés menetrend függvényében.