Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Erdélyi nagy körút

Időpont: 2020. július 24-30. és szeptember 11-17. (7 nap/6 éjszaka) 

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Részvételi díj: 96.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 6 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel),  de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat.

1 ágyas felár: 14.400 Ft/fő

BBP biztosítás: 3.150 Ft/fő

Belépődíjak:   kb. 11 000 Ft/fő (kb. 150 RON/fő)

Elhelyezés: 4 éjszaka magyar panziókban és vendégházakban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban, 2 éjszaka vendégszerető magyar családoknál, 2 ágyas szobákban fürdőszoba használattal.

Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és háromfogásos menüvacsora)

Útvonal:Veszprém-Budapest-Szeged-Arad-Máriaradna-Déva-Vajdahunyad-Gyulafehérvár-Nagyszeben-Bilea-tó-Brassó-Sinaia-Fehéregyháza-Segesvár-Székelyudvarhely-Gyilkos-tó-Békás-szoros-Parajd-Korond-Farkaslaka-Csíkszereda-Csíksomlyó-Gyimesbükk-Marosvásárhely-Kolozsvár-Kőrösfő-Bánffyhunyad-Király hágó-Nagyvárad-Budapest-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Aradra, Erdély déli kapujába. Autóbuszos városnézés keretében ismerkedés a város nevezetességeivel, majd tisztelgés a Vértanúk emlékművénél és a Szabadság szobornál. Ezután indulás Máriaradnára, itt a XVIII. században épített barokk templom megtekintése, majd Vajdahunyadon látogatás a Hunyadiak várkastélyában. Vacsora, szállás a közelben lévő faluban (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Dévára és fakultatív programként látogatás a romos várban (felvonóval), majd indulás Gyulafehérvárra. A katolikus érseki székesegyház és palota megtekintése után utazás Nagyszebenbe. Séta az ódon szász belvárosban: evangélikus székesegyház (kívülről), várfalak (külső-, belső), Nagy- és Kis-Piac tér épületei, majd indulás a csodálatos transzfogarasi alpesi úton a 2034 m magasan fekvő Bilea-tóhoz. Vacsora, szállás Brassó közelében lévő faluban (1 éj).

3. nap: Reggeli után utazás Sinaiara, itt Európa egyik legszebb királyi rezidenciájának megtekintése. Ezt követően városnézés Brassóban (régi városháza, kereskedők háza, Fekete templom) és rövid szabadprogram. Délután indulás Segesvárra, ismerkedés a város nevezetességeivel: óratorony, kolostortemplom, régi megyeháza (fakultatív: diáklépcső és vártemplom megtekintése). Ezt követően továbbutazás Fehéregyháza (Ispán kút – Petőfi emlékhely) érintésével a Székelyudvarhely közeli faluba. Vacsora, szállás magyar panzióban (3 éj).

4. nap: Reggeli után egész napos kirándulás. Utazás Gyergyószentmiklóson át (Kézműves sajtműhely-látogatás kóstolóval) Pongrác-tető (rövid pihenő) érintésével a Békás-szorosba (kb. 2 km kényelmes gyaloglás a szorosban) és a Gyilkos-tóhoz (szabadprogram a tónál). A délutáni órákban látogatás a Parajd-i sóbányában és Korondon vásárlási lehetőség a népművészeti termékekből. Ezt követően ismerkedés Farkaslaka nevezetességeivel (Tamási Áron sírja, Trianon emlékmű). Szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: Reggeli után indulás Csíkszentsimonba és kóstolással egybekötött látogatás a Csíki Sör Manufaktúrában, majd utazás a Háromszéki- és Csíki medencét összekötő, 878 m magas Nyerges-tetőre, az 1848-49-es szabadságharc egyik utolsó székelyföldi helyszínére, ahol a maroknyi székely sereg vereséget szenvedett a többszörös létszámú orosz és osztrák ellenséges hadsereg ellen. A csatában nagyon sokan életüket veszítették, a helyszínen emlékoszlop és ezzel átellenben, az erdő szélén lévő tömegsíron több száz kopjafa őrzi az elesett székely hősök emlékét. Ezután  indulás Csíkszeredába: itt Makovecz Imre Millenniumi templomának megtekintése majd látogatás a Csíksomlyó-i kegytemplomban. Ezt követően utazás Madéfalva (emlékmű) érintésével a Gyimesek vidékére: Gyimesbükkön látogatás a Rákóczi (Bethlen) vár romjainál, „az ezeréves” határnál és emlékhelynél. A kora esti órákban visszautazás Csíkszereda-Tolvajos tető (Hármas kereszt emlékmű) és Székelyudvarhely (rövid ismerkedő séta a „legmagyarabb” városban) útvonalon a szálláshelyre.

6. nap: Reggeli után indulás Marosvásárhelyre, a legnagyobb székely városba. Városnézés (régi városháza, Kultúrpalota, katolikus templom és kolostor) után indulás Kolozsvárra. Ismerkedés a „kincses” város nevezetességeivel: Szt. Mihály templom, Fő tér palotái és nevezetes épületei, Mátyás király lovasszobra és szülőháza. Vacsora, szállás Kolozsvár környékén (1 éj).

7. nap: Reggeli után hazaindulás rövid pihenőkkel: Kőrösfő (vásárlási lehetőség) – Bánffyhunyad (XIII. századi, Árpád kori református templom megtekintése kívülről) – Király-hágó (rövid pihenő) – Nagyvárad (Szt. László tér, Brémer tér nevezetes műemlékei, kanonok sor, püspöki székesegyház és palota) útvonalon. Érkezés Veszprémbe az esti órákban.

 

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Ingyenes fel- és leszállási lehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budapest útvonalon.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges!