Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten

10 nap / 9 éj

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Tranzitszálláson oda : Velence környékén vissza (1 éj): Firenze környékén (1 éj) hotel****, 2-3 ágyas igényesen berendezett szobákban, fürdõ-WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hûtõ, széf

Róma keleti részén (1 éj): hotel***, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, minibár.

Sorrentóban (6 éj): hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas fürdôszobás-WC-s szobákban, Sat-TV, légkondicionálás. A szállodához wellness részleg (jacuzzi - ingyenes, illetve gõzfürdõ, szauna, massage - térítés ellenében) is tartozik.

Ellátás

Bôvített kontinentális reggeli ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora (Sorrentóban menüválasztásos), odaútban a tranzitszálláson csak reggeli

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Idôpontok

Részvételi díj

2021.06.18 - 06.27. 189 900 Ft/fő
2021.07.23 - 08.01. 189 900 Ft/fő
2021.08.27 - 09.05. 189 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 36 900 Ft/fő/8 vacsora
Egyágyas felár 59 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény 10 000 Ft/fő
Gyermek pótágykedvezmény (12 évig) 20 000 Ft/fő
Tengerre néző szoba felára (csak Sorrentóban) 11 900 Ft/fő/6 éj
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 9 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • a csoportvezető és a helyi idegenvezetők  költségeit
  • Rómában, buszunk belvárosi közlekedésének engedélyeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat és a hajójegyek árait
  • a fakultatív kirándulás árát Amalfiba 15 900 Ft/fő + belépők
  • az idegenforgalmi adót Velencében, Rómában és Sorrentóban

 

Itália Európa klasszikus úti célja. Kevés ország várja a turistákat a tájak ilyen változatosságával, de kevés az olyan ország is, ahol ennyi csodálatos múzeum, képtár tárja látogatói elé több évezred mûkincseit, valamint az európai kultúrában meghatározó festôk, szobrászok alkotásait. Velence, Róma, Nápoly, Pompeji, Vezúv, Capri, Orvieto mindegyike önmagában lenyûgözô. Így együtt – mint egy csokor a legszebb virágokból – életre szóló élmény. Hozzá a sorrentói napfény, a tenger varázsa, amely évrôl évre milliókat vonz Olaszországba. Csatlakozzon Ön is hozzájuk!

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül. Érkezés a Velence környéki szállásra a kora délutáni órákban (1 éj). Este rövid városnézés Velencében (Szent Márk tér, Dózse-palota, Sóhajok hídja, Canal Grande).

2. nap: Továbbutazás az Appenninek csodálatos tájain keresztül Rómába. Érkezés után ismerkedés Rómával helyi magyar idegenvezetõnkkel (Szent Péter-bazilika, Pantheon-kívülről, Navona tér). Szállás elfoglalása Rómában (1 éj).

3. nap: Reggeli után a városnézés folytatása Rómában helyi magyar idegenvezetõnkkel (Colosseum, Forum Romanum, Capitolium, Velence tér, Victor Emanuelle-emlékmû, Trevi-kút, Spanyol lépcsô), rövid szabadprogram. Kora délután továbbutazás Sorrentó-i félszigetre, a híres császári nyaralóhelyre. Megérkezés a szállásra az esti órákban (6 éj). Figyelem: a Colosseum+Forum Romanum kombinált jegyet már jelentkezéskor foglalni kell!

 

4. nap: Egész napos szabadprogram. Fürdôzési lehetôség a sorrentói tengerparton.

5. nap: Reggeli után hajókirándulás Capri szigetére, amit sokan a világ legszebb szigeteként emlegetnek. Megérkezésünkkor lehetõség van részt venni egy feledhetetlen sziget körüli sétahajókázáson, miközben a vízrõl megcsodálhatjuk Capri természetes szépségét, szebbnél szebb barlangjait és a Faraglioni sziklákat. Ezt követõen kisbuszokkal jutunk fel a sziget két városába, elõbb Capriba, ahol végigsétálunk a híres Corsón és megtekintjük az Augusztus kertet, majd Anacapriba látogatunk, ahol megnézzük a sasfészek kiképzésû és antik tárgyakkal teli Axel Munthe villát, majd szabadprogram, ill. lehetõség libegõvel feljutni a Monte Solarora, ahonnan csodálatos körpanoráma nyílik a szigetre és a Nápolyi öbölre.

6. nap: Reggeli után a világ legrégebben megmaradt ókori romvárosába, Pompejibe látogatunk, melyet a Vezúv pusztított el i. sz. 79-ben és konzerválta az utókor számára. Majd kirándulás a „gyilkos” tûzhányóhoz, a Vezúvhoz, a világ egyik leghíresebb, ma is aktív vulkánjához. A tûzhányó megmászása során fantasztikus kilátás nyílik a nápolyi- ill. sorrentói öbölre. 

 

7. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a világhírû Amalfi partszakaszon. Utunk a kék szalag útvonalon halad, mely Olaszország talán legfestôibb partszakaszának mondható. Ennek minden egyes pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk. Rövid fényképszünet Positanonál, majd továbbutazás. Kirándulásunk fénypontja Amalfi, a világhírû Szent András-dóm megtekintése, majd szabadprogram, fürdési lehetõség. Továbbutazás Ravelloba, melynek szépsége számos utazót elkápráztatott. Késõ délután visszatérés a szállásra, pihenés és fürdési lehetõség a tengerparton. Este fakultatív programlehetőség egy hamisítatlan délolasz Tarantella esten, ahol megismrejük a Sorrentói-félsziget történelmét, kultúráját és táncait, illetve meghallgathatjuk a híres nápolyi dalokat. 

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

8. nap: Reggeli után ismerkedés Dél-Olaszország fôvárosával, Nápollyal. Városnézésünk során megtekintjük a város jelképét, Castel Nuovo-t, a királyi palotát, a csodálatosan elegáns bevásárló csarnokot, a Galeria Umbertot, a nápolyi operaházat, a Plebiscito teret majd autóbuszos városnézés Nápoly kertvárosában (Santa Lucia negyed, Castel dell’ Ovo, Posilippo-kilátó), melynek hangulata sokáig emlékezetes marad a turistáknak. Délután visszatérés a szállásra, pihenés és fürdési lehetõség a tengerparton.

9. nap: Kora reggeli után hazaindulás. A déli órákban rövid pihenô Orvietóban. Séta az óvárosban, ill. az Itália csodájának is tartott dóm megtekintése, majd továbbutazás Pisába. A Csodák terén álló mûemlékek: a dóm és a keresztelõkápolna megtekintése, majd gyönyörködés a város jelképének tartott Ferde toronyban. Szállás Firenze környékén (1 éj).

10. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül, rövid pihenõkkel. Hazaérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!