Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Dalmácia kincsei tengerparti fürdőzéssel

a Plitvicei tavaktól a Krka-vízesésen át Mostarig


Déli szomszédunk rendkívül sokarcú állam. Az „ezer sziget országának” megejtô varázsú természeti csodáit a mediterrán derû ragyogja be. Városainak antik romjai, palotái római császárok és légiók emlékét ôrzik. Az Adria-part magyar vonatkozású emlékekben is gazdag, sajátos zamattal ízesített élete igen vonzó a hazai utazók körében.

7 nap / 6 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Oda-vissza (1-1 éj): Biograd környékén, 1 éj Trogir környékén, 3 éj Neumban tengerparti hotel***, 2-3 ágyas, ízlésesen berendezett fürdõszobás-WC-s szobákban

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely, Körmend

Idôpontok

Részvételi díj

2020.09.02 - 08. 139 900 Ft/fő
2021.09.06 - 12. 144 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 22 900 Ft/fő/6 vacsora
Félpanziós felár 2021. 24 900 Ft/fő/6 vacsora
Egyágyas felár 49 900 Ft/fő
Egyágyas felár 2021. 52 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény 8 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 6 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenvezető és a helyi (dubrovniki, zadari) idegenvezetők költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat
  • a fakultatív kirándulást Mostarba 14 900 Ft/fő + belépők
  • az üdülőhelyi díjat 3 500 Ft/fő/6 éj (2021-ben: 3.900 Ft/fő/6 éj)

 

Program:

 

1. nap: Indulás reggel 5.45 órakor Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. A délutáni órákban megérkezés a híres természeti ritkasághoz, a Plitvicei-tavakhoz, mely 200 km2 nagyságú területen található. A tórendszer 16 kristálytiszta tavat és 92 kisebb-nagyobb vízesést foglal magába. Szállás Biograd környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után továbbutazás Sibenikbe. Az óváros kis zegzugos utcáin sétálva megnézzük a Szent Jakab-katedrálist, majd élvezzük a páratlan panorámát a város elõtt elterülõ szigetekrõl. Utunk követô állomása a Krka-vízesés, séta a Krka folyónál, ahol a vad szépségû zuhatag 5 teraszról 17 lépcsôn keresztül zuhan alá. Továbbutazás Trogirba, séta a belvárosban, mely a világörökség része. Szállás Trogirban illetve környékén (1 éj).

3. nap: Reggeli után utunk továbbvezet Splitbe, ahol városnézés keretében megtekintjük Diokletianus császár palotáját, mely szintén a világörökség része. Ezután továbbutazás Dubrovnik felé. Szállás elfoglalása Neumban, pihenés, fürdési lehetõség a szálloda tengerpartján (3 éj).

4. nap: Reggeli után utazás a költõk által „földi mennyországnak” nevezett Dubrovnikba. Megérkezésünk után gyalogos városnézés helyi magyar idegenvezetõvel. Megtekintjük a Pile-kaput, Szent Balázs-templomot, Mincenta-erôdöt, kolostorokat. A látnivalók megtekintése után szabadprogram vagy lehetõség részt venni fakultatív hajókiránduláson Dubrovnik csodálatos öblében. Délután visszatérés a szálláshelyre, Neumba, szabadprogram, illetve fürdési lehetõség a szálloda tengerpartján. 

5. nap: Reggeli után pihenés, fürdés a tengerparton vagy egésznapos fakultatív kirándulás Mostarba. Útközben a Neretva folyó partján haladva érintjük Pocitelj falucskát, melynek érdekessége a falu legmagasabb és legrégibb részére épült vára. A vár a törökök elleni védelem céljául szolgált. Mostar is a török idõkben lett népszerû, hiszen ekkor volt Hercegovina központja. Mostari városnézésünk során megtekintjük a város legismertebb látnivalóít: a régi belvárost, az arany-, rézmûvesek utcáját, Mehmed Karadzsoz bég dzsámját, a város jelképéül szolgáló török hídat, Biscevic bég házát és a kádi házát. Délután visszatérés a szálláshelyre, Neumba, szabadprogram, illetve fürdési lehetõség a szálloda tengerpartján. 

6. nap: Reggeli után utazás Zadarba, megérkezés után ismerkedés Dalmácia magyar emlékeiben is gazdag fôvárosával helyi magyar idegenvezetõvel. Az óvárosban modern épületek között bukkanunk rá a római, bizánci és román stílusú építészet remekmûveire. Szállás Biograd környékén (1 éj).

7. nap: Reggeli után utazás Zágrábba. Megérkezés után rövid városnézés Horvátország fõvárosában. Gyalogos séta az óvárosban, a Szent István Székesegyház megtekintése. Városnézés után rövid szabadprogram, majd hazautazás rövid pihenõkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!