Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Bajor kastélyok és Mainau, a virágok szigete

2020. szeptember 03 - 06.       4 nap / 3 éjszaka

Részvételi díj: 105.000 Ft/fő

Program:

1. nap:
Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.00-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel a Bajoroszág területén fekvő Chimsee –hez, ahol egy, a versaillesi kastély mintájára épített, de máig be nem fejezett kastélyhoz hajózunk. A Neues Schloss Herrenchimsee-nek, a „tündérek kastélyának” története maga is éppoly kalandos, mint az építtető, II. Lajos élete. A kastélylátogatást követően folytatjuk utazásunkat. Szállás és vacsora Landberg am Lech környékén (3 éj).

2. nap:
Reggeli után indulás a Bajor-Alpokba, a Wagner ihlette és II. Lajos bajor király által építtetett, két gyönyörű kastélyhoz, Neuschwansteinbe és Linderhof kastélyába. II. Lajos bajor király szerette a kastélyokat, szerette a művészetet és szerette vágyait megvalósítani. A Linderhof kastély is ezt testesíti meg. Ez a legkisebb az általa építtetett három kastély közül és az egyetlen, amely teljesen elkészült korai halála előtt. Megtekintjük a kastély mesébe illő belső szobáit. Ezután utazunk a kastélyok kastélyának is nevezett csupa torony- és bástya épületegyüttesbe, Neuschwansteinbe. A kastély egy festői környezetben, egy magas sziklaormon épült, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az alatta elterülő alpesi tóra. A sok szép élményt követően visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.

3. nap:
Reggelit követően Konstanzba utazunk, a híres zsinat helyszínére. Séta a mozgalmas főutcán. Festett falú házak sorát és a városházát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült Miasszonyunk katedrálist, melynek rotundája is különleges. Sétánk során megtekintjük a kikötőt is. Városnézésünk után rövid buszozással érkezünk a káprázatos virágszigethez, Mainauhoz, mely a Bodeni-tóban található. Kis hídon keresztül sétálunk be a lenyűgöző a parkba, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajoktól a mamutfenyőkig. Lenyűgöző a rózsakertje. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten. Sétánk után visszautazunk szállásunkra, vacsora.

4. nap:
Reggeli után Münchenbe, a bajor fővárosba indulunk. Ismerkedés a város műemlékeivel, történelmi nevezetességeivel, autóbusszal, majd gyalogosan (Nemzeti Színház és Operaház, Alter Hof, Hofbräu, a híres bajor sörház, Isar-kapu, Altes Rathaus, Neues Rathaus, Miasszonyunk templom). Rövid szabadprogram után hazaindulunk. Várható érkezés Szombathelyre 22.00 körül.

Részvételi díj tartalmazza:
- autóbuszos utazást
- idegenvezetést
- reggelit
- szállást 3*-os szállodában, fürdőszobás, 2ágyas szobákban

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Belépőjegyeket (tájékoztató jellegű):
          Mainau: kb. 25 €/fő (helyi idegenvezetés és belépőjegy)
          Neuschwanstein vára: kb. 16 €/fő
          Chimsee: kb. 15 €/fő
          Linderhof: 10 €/fő
- Vacsorát: 75 €/fő vagy 26.000 Ft/fő (3 alkalom)
- Egyágyas felár: 28.000 Ft/fő
- Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást + útlemondási biztosítás