Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Bajor kastélyok és a salzkammerguti tavak vidéke

 

6 nap / 5 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Ruhpoldingban (5 éj): 2-3 ágyas, ízlésesen berendezett, fürdôszobás-WC-s, bajor stílusban épült alpesi panziókban

Ellátás

Bõvített kontinentális reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely

Idôpontok

Részvételi díj

2020.05.26 - 31. 109 900 Ft/fő
2020.08.18 - 23. 109 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár 24 900 Ft/fő/5 vacsora (a bajor vacsoraesttel együtt)
Egyágyas felár 19 900 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • az 5 éjszakát alpesi panziókban, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • a csoportvezető és a helyi (salzburgi) idegenzevető költségeit
  • a Chiemgau vendégkártyát (ingyenes szolgáltatások Ruhpoldingban)

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 510 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat
  • a hajójegyek árát
  • a fakultatív kirándulást Neuschwansteinba és Linderhofba 12 900 Ft/fő + belépők

 

Bajorország Németország legvonzóbb vidéke, ahol a történelem, a mesék és az álmok valóra válnak. A természet, az ember alkotta szépségek, a hegycsúcsok árnyékában megbújó festôi városok ill. kastélyok égbe törô tornyokkal teszik felejthetetlenné e meseszép országot, ékes keskeny utcáin sétálva pedig úgy érezzük: életre kel a múlt. Ruhpolding egy elbûvölô bajor község 6500 lakossal, mely Salzburgtól kb. 30 km-re fekszik. Mintegy 50 éve az egyik legkeresettebb alpesi üdülôhely, mely számtalan kirándulási lehetôséggel várja az idelátogatókat.

Program:

 

1. nap: A csoport reggel 5.30 órakor indul Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Útközben séta Ausztria egyik legszebb kisvárosában Hallstattban, mely város a Hallstättersee partján fekszik, majd továbbutazás Bad Ischl felé, ahol a híres császári nyári rezidenciaként szolgáló Kaiservillát tekintjük meg. Folytatva utunkat Ruhpolding felé, megcsodálhatják a salzkammerguti tórendszer egy másik gyöngyszemét, a Wolfgangseet. Érkezés Ruhpoldingba az esti órákban. Szállás elfoglalása (5 éj).  

2. nap: Reggeli után kirándulás Berchtesgadenbe, ahol Hitler egykori vendégházába tesz a csoport látogatást. Az épület 1837 m magas hegycsúcson található, melyet hegyi buszokkal és csak a hegy belsejében közlekedô lifttel lehet megközelíteni. Délután a festôk és fotósok Mekkájaként is számon tartott Königsseehez vezet utunk, ahol lehetôség nyílik egy felejthetetlen hajókirándulásra a tavon.

3. nap: Reggeli után szabadidõ, pihenés Ruhpoldingban, illetve egész napos fakultatív kirándulás a Bajor- Alpokba, a Wagner ihlette és II. Lajos bajor király által építtetett, a kastélyok kastélyának is nevezett csupa torony és bástya épületegyüttesbe, Neuschwansteinbe. A kastély egy festôi környezetben, egy magas sziklaormon épült, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az alatta elterülô alpesi tóra. Délután egy másik csodálatos kastélyt, a Trianon palota mintájára megépített Linderhof-kastélyt látogatjuk meg.

4. nap: Reggeli után kirándulás a „bajor tengernek” is nevezett Chiemseehez, ahol hajókirándulás keretében látogatást teszünk a Herreninselen, ahol a kalandos életû II. Lajos a versailles-i kastély hasonmásaként építtetett egy máig befejezetlen kastélyt, a Neues Schloss Herrenchiemseet. Délután szabadprogram Ruhpoldingban, lehetõség a grátisz Chiemgau kártyával a Vita Alpina élményfürdõ, illetve a rauschbergi felvonó ingyenes használatára. Vacsora egy zenés bajor esten egy alpesi stílusú vendégházban, bajor ételés italspecialitásokkal. 

5. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Münchenben, a bajor fôvárosban. Ismerkedés a város mûemlékeivel, történelmi nevezetességeivel autóbusszal, majd gyalogosan (Nemzeti Színház és Operaház, Alter Hof, Hofbräuhaus – a híres bajor sörház, Isar-kapu, Altes Rathaus, Neues Rathaus, Miasszonyunk-templom). Rövid szabadprogram után látogatást teszünk az Ammer-See keleti partján található Andechs kolostornál. Meglátogatjuk a kolostortemplomot, mely a közelmúltban tett restaurálás után teljes szépségében bûvöli el látogatóit. A kolostorban ma is ugyanúgy fõzik a híres sört, mint az elmúlt két évszázadban (kóstolási lehetõség).

6. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben a hellbrunni vízijátékok megtekintése, majd városnézés Mozart, a „csodagyermek” városában, Salzburgban. Gyalogos séta a belvárosban (Kapitel tér, Mozart tér, Dóm tér látnivalói, Mozart-ház, városháza, Mirabell-kert). A különleges hangulatú város látnivalói után hazautazás az osztrák-Alpok legszebb tájain keresztül, érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!