Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Szlovénia aktívan

2020. július 01 - 03.     3 nap / 2 éjszaka

Részvételi díj: 65.000 Ft/fő

 

Program:

1. nap:
Indulás Szombathelyről 6.00-kor. Folyamatos utazás Szlovénia hegyvidéki területére, a csodás természeti látványosságokat felvonultató Júlia – Alpok vidékére. A Soča, nálunk ismertebb nevén Isonzó folyó völgyének főbb települései Tolmin, Kobarid és Bovec. Mindhárom település változatos kalandokat tartogat, de útközben sem fogunk unatkozni, hiszen gyönyörű tájon vezet keresztül utunk. Első állomásunk a Tolmin mellett található szurdok. A Tolmin-szurdok vadregényes völgyén áthaladva függőleges sziklafalak és szakadékok felett átívelő hidakon jutunk egyre beljebb. A Triglav Nemzeti Park részét képező gyönyörű szurdokvölgy jellegzetessége az időnként valószínűtlenül zöld, máshol kék színű folyóvíz. A terület legtöbbet fotózott része a Dante-barlang és a Medvefej-szikla. „Bemelegítő” túránkat követően folytatjuk utazásunkat Kobaridba. A meglepően nyugtatónak tűnő tájról nehéz elképzelni, hogy valaha véráztatta vidék volt, itt zajlottak ugyanis az első világháború legkegyetlenebb csatái. Éppen ezért a természeti szépségek mellett érdemes megnézni a város világháborús múzeumának kiállítását is. A település közelében indul az ösvény, amelyen keresztül a Kozjak vízeséshez jutunk. A 15 méteres magasságból lezúduló vízesést egy romantikus úton érjük el, s néhány szakaszon sziklafalba erősített láncok segítik a haladásunkat. A víz egy medencében gyűlik össze, amelynek vize smaragdzöld. A túra befejezését követően elfoglaljuk szállásunkat. Szálláshelyünk egy Kobarid melletti szálláshelyen lesz, amely étteremmel, kerttel, bárral és közös társalgóval várja látogatóit. Ez a 3 csillagos vendégház 24 órás recepciót és ingyenes wifit kínál. A szállás teraszos, a környék csendes, nyugodt és gyönyörű környezetben fekszik. Vacsora az étteremben.

2. nap:
Reggeli után Szlovénia egyik legnépszerűbb vízesése, a Boka vízesés megtekintésére indulunk. A zuhatag teljes magassága 144 méter. A vízesést már messziről is látni lehet, de ha igazán szép látványban szeretnénk gyönyörködni, érdemes felmenni a kilátóba, ahonnan pontosan ráláthatunk. Az út meredek és kavicsos, a táv viszont nem nagy, nagyjából 15 perc alatt fel lehet érni. A vízeséstől a hegyek világát fedezzük fel. A körülöttünk húzódó Júlia-Alpok a nevét Julius Ceasarról kapta, aki a hegység lábánál alapította Cividale del Friuli municípiumát. Nyolcadik legmagasabb csúcsa az a Kanin-csúcs, amelynek közelébe mi is feljutunk egy felvonó segítségével. A nyáron is üzemelő felvonóval egészen 2200 méterig lehet emelkedni. A felső végállomás környéke nem túl szívderítő, de a kilátás meseszép. A nap második felében a Soča folyó forrásvidékére indulunk, előtte azonban még (mivel nem nagy kitérő), felkeressük a Mlinarica-szurdokot. Egy rövid (kb. 10 perces) túrával egy csodálatos természeti jelenséghez juthatunk el. Innen tovább haladva hamar elérhetjük a Soča forrást. A túra első része viszonylag könnyű, a forrás által táplált patak medre mellett, helyenként falépcsőkön haladunk. A második szakasz valamivel nehezebb, ez egy meglehetősen meredek kaptatóval kezdődik, majd egy drótköteles kapaszkodókkal szegélyezett, sziklafalba vágott ösvényen érhetjük el a forrást. Amikor megcsodáltuk a forrást, visszamegyünk buszunkhoz és visszautazunk szállásunkra, vacsora.

3. nap:
Reggelit követően az olasz Júlia-Alpok legszebb területére, a Fusine-tavakhoz indulunk. A káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék vízű jégkorszaki eredetű tavacskák könnyű sétával körül járhatók. A tavaktól a legelképesztőbb látvány a Mangart (2679 m) ijesztő északi függőleges sziklafala. A kis tavat körül ölelő ösvény nagyon romantikus, meseszép, mohalepte sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyékában lépdelünk, folyamatosan rálátva a kristálytiszta tóra. Végül a Martuljek-patak vízeséséhez indulunk. A vízesést a patak látványos szurdokán keresztül közelíthetjük meg. Innen meredek lépcsősoron kapaszkodunk fel egy meseszép alpesi rétre, ahol egy autentikus hütte és egy fából készített kápolna várja az utazókat. Az égbe törő, csipkézett hegyláncok ölelésében fekvő mezőről egy hangulatos erdei úton sétálunk vissza a faluba autóbuszunkhoz, majd hazaindulunk. Várható hazaérkezés Szombathelyre 20.00 körül.

Figyelem! A táj szépségének bemutatása céljából odafelé Szlovénián át (Körmend, Rédics), visszafelé viszont Ausztrián át (Bucsu határátkelő) utazik a csoport! Ebből következik, hogy a leszállás kizárólag Szombathelyen lehetséges!

 

Részvételi díj tartalmazza:
- Autóbuszos utazást
- Csoportkísérő túravezetőt
- Reggelit és vacsorát a szálláshelyen
- Szállást 3 csillagos vendégházban, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobában, IFA díját

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást
- útlemondási biztosítást

- Egyágyas szoba ennél az utazásnál nem kérhető!
- Belépőjegyek (tájékoztató árak):
        Tolmin-szurdok: kb. 10,00 €/fő
        Kozjak-vízesés: kb. 4,00 €/fő
        Kanin felvonó: kb. 22,00 €/fő