Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Székelyföldi nagykörutazás

2020. augusztus 06 - 11.    6 nap / 5 éjszaka

Részvételi díj: 115.000 Ft/fő

 

Program:

1. nap: Szombathely – Budapest – Ártánd - Kolozsvár
Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.00-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Budapesten át Ártándra, határátlépés. Továbbutazva a csodaszép Királyhágón átkelve érjük el a történelmi Erdély területét. Rövid sétát teszünk Kolozsvár belvárosában, ahol többek között megtekintésre kerül a Szent Mihály székesegyház, Mátyás király szülőháza és a híres Mátyás-lovasszobor is. Szállás és vacsora Kolozsvár környékén (1 éj).


2. nap: Marosvásárhely – Szováta - Székelyudvarhely
Reggeli után a virágok városában, Marosvásárhelyen ismerkedünk a látnivalókkal (Rózsák tere, Teleki Téka, Bolyai Líceum, stb.), majd szabadidőben lehetőség lesz a Kultúrpalota megtekintésére is. Folytatjuk utunkat, rövid séta Szovátán, a Medve-tó partján, majd teszünk egy sétát a környék „fővárosában”, Székelyudvarhelyen. Tamási Áron a helyi líceumban folytatta tanulmányait és a város parkjában a székely történelem szempontjából érdekes személyek szobrait láthatjuk. Elfoglaljuk szállásunkat Székelyudvarhelyen (3 éj).


3. nap: Parajd – Korond – Farkaslaka
Reggelit követően a Székelyföld központját fedezzük fel: látogatást teszünk Parajdon, a híres sóbánya hatalmas földalatti termeiben, majd Korondon vásárlási lehetőség a székely kézművesek portékáiból. Farkaslakán tisztelgünk Tamási Áron emléke előtt (sír), majd Szejke-fürdőn, a domboldalban kialakított székelykapu-sor alatt sétálunk fel a legnagyobb székely, Orbán Balázs síremlékéhez. Ezután teszünk egy látogatást Yami udvarhelyi pálinkafőzdéjében – kóstolással egybekötve. Szállás és vacsora az előző helyen.


4. nap: Csíksomlyó - Békás-szoros – Gyilkos-tó
Reggeli után a székelyek legnagyobb vallási központjába, Csíksomlyóra utazunk, ahol a gyönyörű székesegyház kerül megtekintésre. A Szűzanya előtt leróhatjuk kegyeletünket, majd a helyi ajándékboltban vásárolhatunk a szép kegytárgyak közül. Ezután a környék egyik legszebb természeti látványossága, a festői Békás-szoros és a legendás történetű Gyilkos-tó megtekintése következik. Szállás és vacsora az előző helyen.


5. nap: Segesvár – Torockó - Kolozsvár környéke
Reggelit követően tovább utazás a Nagy-Küküllő mentén épült Segesvár városába, ahol megtekintjük Erdély legfestőibb középkori óvárosát, mely a Világörökség része. Ezután Torockóra érkezünk, mely rejtőzködő kis zuga Erdélynek. A Székelykő alatt található település évszázadok történelméről mesél, melyet a helyi múzeumban részletesebben is megismerhetünk. Szállás és vacsora Kolozsvár környékén. (1 éj)


6. nap: Kolozsvár – Ártánd – Budapest - Szombathely
Reggeli után hazautazás, pihenő a Király-hágón, búcsú Erdélytől. Érkezés Szombathelyre a késő esti órákban.

 

A legtöbb magyarlakta településen lehet forinttal is fizetni (alkalmanként még a belépőjegyek árát is), azonban az élelmiszerboltok és a nagyvárosok ragaszkodnak a román lejjel történő fizetéshez. Gyakran előfordul, hogy ott, ahol elfogadják a forintot, fizethetünk euróval is. Ez főleg a vásárhelyeken jellemző (pl. a Gyilkos-tónál, Békás-szorosnál, Korondon).

Az utazáson való részvétel feltétele az utazáskor magunkkal hozott, érvényes, kártyás típusú személyigazolvány VAGY útlevél!
Érvényes úti okmány nélkül az utas a befizetett utazás ellenére sem utazhat a csoporttal! Kérjük, hogy évényes úti okmányról időben gondoskodni szíveskedjenek!

 

Részvételi díj tartalmazza:
- Autóbuszos utazást
- Idegenvezetést
- Szállást 5 éjszakára 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában (2 éjszaka Kolozsvár környéki hotelben + 3 éjszaka egy székelyudvarhelyi hotelben)
- Reggelit és vacsorát

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Belépőjegyek árát (tájékoztató árak):
        Kultúrpalota: 15 lej/fő
        Parajdi sóbánya: 35 lej/fő
        Yami pálinkafőzdéje: kb. 20 lej/fő
        Segesvári templom: 8 lej/fő
        Torockói helytörténeti múzeum: 8 lej/fő
- Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást
- útlemondási biztosítást
- Egyágyas szoba felára: 25.000 Ft/fő