Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Ligur tengerpart és a francia Riviéra gyöngyszemei

 

lanscape of riviera coast, turquiose water, flowers and blue sky of cote dAzur at summer day, France           Monte-Carlo2

Időpont: 2020. augusztus 19 - 24. (6 nap/ 5 éjszaka)        

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Körmend-Klagenfurt-Mestre- Milano-Portofino-Genova-Imperia-Monte Carlo-San Remo-Nizza-Antibes-Cannes- Menton-Dolceaqua-Imperia-Milano-Mestre-Klagenfurt-Körmend-Szombathely- Sárvár-Jánosháza-Devecser-Veszprém

Részvételi díj: 119 900 Ft/fő
(tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív kirándulások és a fakultatív vacsora költségét)

Vacsora felár: 19.500 Ft/fő (5 vacsora)

1 ágyas felár: 18.000 Ft/fő                                              

BBP biztosítás: 2.700 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 20 EUR/fő

Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
Monaco – Monte Carlo – San Remo: 6 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 36 €/fő belépők (helyszínen fizetendők)
Nizza – Antibes – Cannes: 7 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 6 €/fő belépők (helyszínen fizetendők)
Menton – Dolceacqua: 5 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő)

Elhelyezés: 3*-os szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

1 éjszaka Milano környékén
4 éjszaka a ligur tengerparton (200 méterre saját strand, felár ellenében napernyő és nyugágy)

Ellátás: büféreggeli és fakultatív 3 fogásos menüvacsora

Program:

1. nap: Indulás Veszprémbôl 4.30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a jelzett útvonalon. Szállás,
fakultatív vacsora Milano környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás a festői szépségű Rapallo kisvárosba és rövid séta után hajóval indulás Portofinoba, az egyik legszebb Földközi tengeri településre, mely az olasz Riviera gyöngyszeme. Csodálatos öbölben fekvő ősi halászfalu, színes, egymáshoz tapadó házaival, melyek szinte a sziklahegyek és a víz közé szorultak. A falut egy közeli településről csak hajóval lehet megközelíteni. A délutáni órákban továbbutazás Liguria fővárosába, Genovaba, mely Kolombusz szülővárosa, ma Itália legnagyobb kikötője és itt szállt hajóra Garibaldi legendás ezrede is. Ismerkedés a város legérdekesebb részeivel: kikötő, Via Garibaldi reneszánsz palotái, Kolombusz háza, San Lorenzo katedrális, középkori sikátoros negyed. A kora esti órákban utazás a szálláshelyre: fakultatív vacsora és szállás a ligur tengerparton (4 éj).

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a csodálatos fekvésű, lenyűgöző szépségű és gazdagságú Monacoba. Városnéző sétán ismerkedés a festői szépségû hercegi palotával (kívülrôl), majd a katedrális, Óceánográfiai Múzeum, Egzotikus Kert és Monte-Carlo-i Grand Casino megtekintése. Ezt követően indulás az olasz Riviera legelegánsabb üdülôhelyére, a virágok és dalok fővárosába: San Remoba. A város a világ egyik legfontosabb virágtermelő vidékének központja, s errôl gyönyörű parkjai is árulkodnak. Séta a sikátoros óvárosban, szabadidő. Ezt követően visszautazás a tengerparti úton a szállodába. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás Nizza-Antibes-Cannes útvonalon. Nizza: a francia Riviera „fővárosa”, „Egy kis
Olaszország Franciaországban”, széles tengerparti sétányokkal, pálmafákkal, sok-sok virággal, szökőkutakkal, pompás palotákkal. Séta a városban: Angol sétány, óváros, Massena tér. Antibes: a Cote d’ Azur legromantikusabb városa, séta a sikátoros, mediterrán óvárosban, majd a Grimaldi palotában található Picasso múzeum megtekintése. Cannes: a filmfesztiválok városa, mely halászfaluból kialakult luxus üdülőhely. Ismerkedés a várossal: Fesztivál-palota, tengerparti sétány, kikötő. A kora esti órákban visszaindulás a szállodába. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után szabadprogram, fürdési lehetőség, vagy fakultatív kirándulás a „La Perle de la France”, vagyis Franciaország gyöngyszemének tartott hangulatos kisvárosba: Mentonba. Séta a narancsfák és citromfák városában, mely zöldellő parkjaival, múlt századi épületeivel és csodás tengerpartjával is büszkélkedhet. Történelmi emlékei közül a leghíresebb a barokk Saint Michel Archange bazilika. Ezt követően utazás a Ligur festôi városába, a 2000 lakosú Dolceacquaba, mely Monet számára is ihletésül szolgált és számos festményt készített a városról. Séta a zegzugos utcákkal, sikátorokkal tarkított, elvarázsolt hangulatú városkában. Délután visszautazás a szállodába: fakultatív vacsora és szállás, mint előző nap.

6. nap: Korai reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel a jelzett útvonalon. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.