Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Isztriai élmények

2020. június 05 - 07.    3 nap / 2 éjszaka

Részvételi díj: 69.000 Ft/fő

Program:

1. nap:

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.00-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Horvátországon át a tengerpartra. Dél körül érkezünk a Kvarner-öböl egykori legkedveltebb üdülővárosába, az isztriai part legelegánsabb fürdővárosába, Opatijába, amely a legtöbbeket a francia riviéra városaira emlékeztet. Az egykoron Abbázia nevet viselő város hatalmas szállodáival, gyönyörű parkjaival és villáival ma is számos vendéget vonz. Sétánk után szabadidő, majd továbbutazunk, hogy a római emlékekkel büszkélkedő város, Pula felfedezésére induljunk. A város az Isztriai félsziget déli csücskében helyezkedik el. Bejárjuk a zegzugos utcákat és közben olyan kincsekre bukkanunk, mint Sergius diadalíve, a híres amfiteátrum, a bazilika, vagy a Fő tér, amely egykor a Forum helyszíne volt Augustus templomával. Szabadidő, majd szálláshelyünkre, Porecbe utazunk. Vacsora a hotelben.


2. nap:

Reggeli után Porec belvárosába érkezünk. Porec éghajlata igen kellemes. A turistákra nagy figyelmet fordítanak, a parkok, közterek szépen gondozottak. Belvárosa Velence hangulatát idézi. Érdemes a városban sétálgatni, hiszen itt találjuk a világörökség részévé nyilvánított Eufrázius Bazilikát is. Miután mindent megnéztünk, Vsar kikötőjébe utazunk, mivel innen indul a DUPIN nevű hajó, amellyel hajókirándulásra indulunk a Limski Fjordba, ahol a legendás hírű Winnetou barlang is található. S miközben mi a fjord tiszta vizét csodáljuk, már készül a finom ebéd, amely grillezett húst jelent salátával és kenyérrel. Az ebéd után kikötünk a bájos Rovinjban, ahol kb. 2 óránk lesz a belváros fő nevezetességeinek felfedezésére. Rovinji látogatásunk után visszaszállunk a hajóra és visszautazunk Vsarba, ahol vár ránk autóbuszunk. Visszatérünk a szállásra, vacsora.


3. nap:

Reggelit követően a szlovén tengerpart felé indulunk, amely szépségében nem marad el sem a horvát, sem az olasz Adria mögött. Városnézés a hangulatos, félszigetre épült pirani óvárosban (Tartini tér, városháza, Ferences kolostor, stb.). Azok, akik Szlovénia gyöngyszemét tüzetesebben is megismernék, a főtérről elindulva felkapaszkodhatnak a Szent György templomba, ahonnan egészen elképesztő panoráma tárul a látogató elé. Ezután rövid szabad program. Pirani látogatásunkat követően folytatjuk utazásunkat Izola városába, amely kevésbé híres, mint szomszédja. Mindezzel együtt Izola mindig fontos halászkikötője volt a környéknek, s ma is autentikus, hamisítatlan tengerparti városka. Hangulatos sétányán sok kellemes pad csábít pihenésre, kanyargós utcái pedig mediterrán idillt kölcsönöznek a városnak. A belső utcácskák finom ételekkel várnak minket, így akár meg is ebédelhetünk, mielőtt hazaindulunk. Séta a városban, majd hazautazás. Várható érkezés Szombathelyre 21.00 körül.

 

Részvételi díj tartalmazza:
- Autóbuszos utazást
- Idegenvezetést
- Szállást 2 éjszakára 4 csillagos hotelben, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobában Porecben, a Valamar Diamant Hotel ****-ban
- Svédasztalos reggelit és svédasztalos vacsorát
- Beltéri medence használatát

 

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Belépőjegyek árát (tájékoztató árak):
         Piran – torony: kb. 3,00 €/fő
         Porec – bazilika: kb. 60 kuna/fő
         Hajókirándulás ebéddel: kb. 250 kuna/fő
         Pula, amfiteatrum: kb. 70 kuna/fő
- Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő
- Horvátországi útadó (kötelezően fizetendő): 40 kuna/fő
- Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást
- útlemondási biztosítást