Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Farsang Toszkánában - karnevál Viareggióban

2020. február 08 - 10.   3 nap/2 éj

Részvételi díj: 78.000 Ft/fő

Program:

1. nap: Indulás 5.00-kor Szombathelyről, az MMIK elől. Folyamatos utazás pihenőkkel Toszkánába. Útközben megszakítjuk utazásunkat, hogy megismerjük Veneto egyik gyöngyszemét, Trevisót. Ez a hely a vízimalmok városa. Ha valaki kedveli a macskaköves utcákat, ódon színes házakat, akkor ez a Sile-parti város tetszeni fog! Városnéző sétánk során felkeressük a Dóm tér, az Urak tere és a sétálóutca (Via Calmarggiore) nevezetességeit. Nem mellesleg pedig olyan finomságokat köszönhetünk a városnak, mint a proseccót (gyöngyözőbort) vagy a tiramisút, amit mi is megkóstolhatunk szabadidőnk során. Rövid kitérőnk után folytatjuk utazásunkat, majd elfoglaljuk szállásunkat Vinciben, vacsora.

2. nap: Reggelit követően utazás Toszkána csodás tájaira. A délelőtt óráit Pisában töltjük el, ahol a Csodák terének nevezetességei között kalandozhatunk. A Ferde-torony, a Dóm vagy a Keresztelő kápolna felkeresését követően szabadidő, majd folytatjuk utazásunkat a tengerparti városba, Viareggioba. Itt rendezik ugyanis a tél végén a régió legnagyobb karneváli felvonulását, ahova naponta mintegy 150.000 ember jön el. A karnevál hangulata hasonlóan forró, mint a riói karneválon, és a papírmasé jelmezek között sétálni igazi élmény. A program eredete is érdekes: egy februári estén, még 1873-ban a Casinó egyik asztalánál ültek és beszélgettek a viareggioi fiatalok, akik elhatározták, hogy karneváli felvonulást kellene tartani a város terén. Még ebben az évben, Húshagyó kedden megvalósult az ötletük, egy igazi karneváli felvonulás lett ez, nagy, mozgó alakokkal. A felvonulás végén szabadidő, részvétel a karneváli forgatagban, majd visszautazunk szálláshelyünkre. Szállás és vacsora.

3. nap: Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk Bolognában, hogy egy rövid séta során láthassuk a város fő nevezetességeit. A város jellegzetessége, hogy vörös téglából épültek a házai, s ezért több jelzőt is kapott a város: „la dotta, la grassa, la rossa” (művelt, kövér, vörös). Az első jelzőt a világ legrégebbi egyetemének köszönheti, melyet 1088-ban alapítottak, a másodikat kiváló konyhájának, míg a harmadik jelző a vörös téglaépületeknek köszönhető. Az összességében 40 kilométer hosszú árkádos utcasorok, és a különleges hangulatú belváros, felejthetetlen élményt nyújt, nem véletlenül került fel az UNESCO Világörökségi listájára. A séta után folytatjuk utazásunkat, várható érkezés Szombathelyre 22.30 körül.

Részvételi díj tartalmazza:
- Autóbuszos utazást
- Idegenvezetést
- Szállást 3 csillagos szállodában, Vinciben, 2 éjszakára, fürdőszobával (lift nincs!)
- Reggelit és menüvacsorát (3 fogásos, víz az asztalon)

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Útlemondási biztosítást
- Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (1.530 Ft/fő)
- Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő
- Belépőjegyek árát (tájékoztató jelleggel):
                          Pisa – dóm és keresztelő kápolna: kb. 7,00 €/fő
                          Pisa – Ferde torony (a feljutás lehetősége a helyszínen derül ki): kb. 7,00 €/fő
                          Viareggio, karnevál: kb. 21,00 €/fő