Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Észak-olasz tóvidék

2020. június 04 - 08.    5 nap / 4 éjszaka

Részvételi díj: 115.000 Ft/fő

Program:

1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.30-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel Bresciába. Lombardia második legnagyobb városa sok meglepetést tartogat a látogatóknak. Tavak között járunk az Alpok lábánál, festői a háttér, hegyek, dombok előtt a morénahalmokkal tarkított síkság. A történelem itt kézzel fogható, az ókortól a modernig, a romoktól a felhőkarcolókig mindent megvan az emberléptékű kisvárosban. Miután végigjárjuk a város legfontosabb látnivalóit, elfoglaljuk szállásunkat és vacsora (1 éj).

2. nap: Reggelit követően a közeli Iseo-tóhoz utazunk, amelyet a jégkorszaki gleccserek alakították a végső formájára. Legnagyobb vízmélysége 251 méter. Ha Brescia felől közelítünk, Franciacorta borvidéken át halad utunk, majd Iseo városhoz érkezünk, amely a tó legismertebb városa. Itt a városmagban tett séta után a keleti parton felfelé haladva érjük el Sulzano-t, ahonnan menetrend szerinti hajóval átjutunk a Monte Isola szigetre. Ez a sziget Olaszország legnagyobb édesvízi szigete. A hajó Peschiera Maraglio kis halászfaluba érkezik ahol a jellegzetes halászbárkákat, házakat, helyi tevékenységeket láthatjuk. Miután megcsodáltuk a tavat, Lombardia központjába, Milánóba utazunk. Sétánk során látni fogjuk a dómot, a vásárcsarnokot, a Scala-t, a Palazzo Marino-t, amely ma a városházának ad otthont, az egykori királyi palotát és a Sforzák várát. Városnézésünket követően szabadidő, majd elfoglaljuk Milánó környékén található hotelünket, vacsora. (3 éj).

3. nap: Reggelizünk, majd a Comói tóhoz utazunk. A Comói tó mindig a gazdagok kedvelt pihenőhelye volt, nem véletlen, hogy ma is szívesen pihennek meg itt olyan sztárok, mint George Clooney, Brad Pitt vagy Julia Roberts. A tó déli oldalának legnagyobb és legkedveltebb városa Como. Itt nemcsak a régi épületek, hanem a természet páratlan szépsége is megragadja a látogatót. Szűk, sikátoros utcák, hangulatos kávézók és a gyönyörű dóm várja az utazót. A városnéző séta után hajóra szállunk és talán a legromantikusabb tóvidéki városba, Bellagióba utazunk. Bellagio az Y alakú tó három ágának találkozásánál található meseszép fekvésű kisváros. A kicsiny óvárost meredek, kavicsokkal burkolt, lépcsős utcácskákon áthaladva lehet megközelíteni. Ahogy egyre feljebb haladunk, sorra egymás mellett sorakoznak a szebbnél szebb kertek és paloták, gazdagabbnál gazdagabb politikusok, filmsztárok és egyéb hírességek mesés villájaként. Itt nehéz klasszikus városnézést tartani – nem is ez a lényeg! Itt a hangulatot és a pompát kell élvezni! Ahogy partra szállunk, csábítanak minket a kellemes – és pazar kilátást nyújtó – éttermek, kávézók, bárok, ahova mi is beülhetünk szabadidőnk során. Bellagiói élményeinket követően ismét hajóra szállunk és visszautazunk Comóba. Innen autóbuszunkkal folytatjuk utazásunkat a tó dél-keleti csücskébe, Leccóba. Ez a város is sok látogatót vonz, különösen az óvárosa népszerű, de a számos túraútvonala is, melyek a Lecco környéki hegyekbe vezetnek el. A város legérdekesebb épületei a Basilica San Nicoló, amelynek 96 méter magas tornya mindenhonnan kitűnik, illetve a híres írónak, Alessandro Manzoninak szülőhelye, a Villa Manzoni. Sétánk után felszállunk autóbuszunkra és visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.

4. nap: Reggeli után a környék legimpozánsabb tavához, a Lago Maggioréhoz utazunk. Itt hajókiránduláson vehetünk részt, amelynek során meglátogatjuk a Borromeo-család egykori szigeteit. A három sziget közül a legnagyobb az „Isola Madre”, amely egy hatalmas „botanikus kert”, gyönyörű virágokkal, ám ennek igazi szépsége hajóról látszik igazán, így itt csak körbehajózunk. Kiszállunk azonban az „Isola Bella”-n, ahol a 10, egymás fölé épült teraszból és a rengeteg szoborból és szökőkútból álló kert az olasz kertművészet világszerte emlegetett példája. A Borromeo Palota Olaszország egyik legszebb barokk épülete, melynek a termei hihetetlen gazdagságról tesznek tanúbizonyságot. A festői szépségű „Isola dei Pescatori”, az Isola Bella után pont egyszerűségével tűnik ki. A halászok faluja az egyik legromantikusabb hely a tónál. Ezt követően visszautazás szálláshelyünkre, vacsora.

5. nap: Reggelit követően Bergamóba, az Iseo-tó közelében fekvő, műemlékekben gazdag városba utazunk. A modern alsóvárosból indul a sikló, amellyel feljuthatunk a város felső részébe és szívébe, a Citta Alta városrészbe. Az itteni téren állnak a középkori és reneszánsz épületek, amelyek felejthetetlenné teszik a várost. A városi sétánkat követően hazautazás, várható érkezés Szombathelyre 22.30 körül.

Részvételi díj tartalmazza:
- Autóbuszos utazást
- Idegenvezetést, helyi idegenvezetést
- Reggelit és 1. esti vacsorát
- Szállást 4 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Brescia környékén (1 éj) és Milánó környékén (3 éj)
- Behajtási engedélyek díját

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Belépőjegyeket (tájékoztató jellegű):
         Hajókirándulás a Borromeo-szigeteken: 35,00 €/fő (belépővel és helyi idegenvezetéssel)
         Sikló Bergamóban: kb. 3,00 €/fő
         Milánói dóm + audioguide: 4,00 + 4,00 €/fő
         Hajózás a Comói tavon: kb. 30,00 €/fő
         Hajózást az Iseo-tavon: kb. 10,00 €/fő
- Egyágyas felár: 25.000 Ft/fő
- Vacsorát: 18.000 Ft/fő (3 vacsora)
- Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást
- útlemondási biztosítást: