Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Észak-Magyarország és a debreceni virágkarnevál

2020. augusztus 19 - 22.    4 nap / 3 éjszaka

Részvételi díj: 76.000 Ft/fő

Program:

1. nap: Elutazás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 7.00-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel Noszvajra, ahol a De La Motte kastély bejárására indulunk. Kastélylátogatásunkat követően folytatjuk utazásunkat Egerbe, ahol városnéző sétánk során megtekintésre kerülnek a városi nevezetességek: vár, a bazilika, a belvárosi épületek, majd szabad program keretében nézelődhetünk a belvárosban. Elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.

2. nap: Reggelit követően Lillafüred kellemes hangulatát élvezhetjük. Lillafüredi látogatásunk során felfedezzük a település minden apró zugát. Kirándulásunk kiindulópontja a ma hotelként működő Palotaszálló. A Függőkert az 1920-as évek végén, a Palotaszállóval egy időben épült. Valójában egy esztétikusan kialakított támfal-rendszer, amely a szállót statikailag erősíti. A fokozottan védett Anna-barlang bejárata a Palota-szálló alatti Függőkertek aljában, közvetlenül a Szinva-vízesés mellett található. Járatainak hossza 570 m, melyből a bemutatott szakasz hossza 208 m. A barlang a Szinva forrás vizéből kivált mésztufában keletkezett s különlegessége éppen befoglaló kőzetéből és gyönyörű, egyedülálló képződményeiből adódik.Az Anna-barlang közelében, 20 méter magas édesvízi mészkő teraszról zúdul le az ország legmagasabb vízesése. A vízesés a Függőkert legfőbb látványossága. A lenyűgöző környezetben lévő Hámori-tó a Garadna patak felduzzasztásával keletkezett. A látogatást követően a diósgyőri vár meghódítására indulunk, amelyet az utóbbi években szépen felújítottak, és ahol ma egy igazi középkori hangulatba csöppenve járhatjuk be a vár minden termét. Késő délután a Szépasszonyvölgyben három borból álló borkóstolón veszünk részt, közben finom sajtokat is kóstolhatunk, de kedvünkre válogathatunk a környék finom boraiból is. Szállás és vacsora.

3. nap: Reggeli után utazás Debrecenbe, amelynek főutcáján megtekintésre kerül a debreceni virágkarnevál. A kocsik elvonulása után városnéző séta a cívis városban, majd a Hortobágy felé indulunk, amely Európa legnagyobb szikes pusztája. Az 1999 óta a Világörökségek listáján is szereplő terület a természetvédelem, a gazdálkodási tevékenység és az idegenforgalom sajátos egységét alkotja. Rövid pihenő a Kilenclyukú Hídnál, nézelődés a Hídi vásárban. Visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap: Reggelit követően Szilvásváradra, a híres Fátyol-vízeséshez indulunk. A Szalajka-völgy legszebb részének bejárásához erdei kisvasút vezet, majd teszünk egy kellemes sétát is az árnyas fák között. Ezt követően hazaindulunk, várható érkezés Szombathelyre 20.00 körül.

Részvételi díj tartalmazza:
- Az autóbuszos utazást
- Idegenvezetést
- Szállást 3 éjszakára 3 csillagos hotelben Egerben vagy a környékén, 2 ágyas, fürdőszobás elhelyezéssel
- Reggelit

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Belépőjegyek árát (az árak tájékoztató jellegűek!):
         Lillafüred, Anna-barlang: kb. 1.500 Ft/fő
         Szilvásvárad: kb. 2.000 Ft/fő
         Eger, vár: kb. 2.200 Ft/fő
         Eger, Szépasszonyvölgy, borkóstoló házi sajtokkal: kb. 2.800 Ft/fő
         Diósgyőri vár: kb. 1.500 Ft/fő
         Debrecen, Virágkocsi Kiállítás: kb. 2.000 Ft/fő
         De La Motte kastély: 1.100 Ft/fő
- Útlemondási biztosítást
- Vacsorát (15.000 Ft/fő)
- Egyágyas felárat (18.000 Ft/fő)