Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Bosznia Hercegovina szépségei

2020. július 15 - 19.    5 nap / 4 éjszaka

Részvételi díj: 78.000 Ft/fő

Program:

1. nap:
Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.00-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel. Útközben megállunk Jajce vízesésnél, amely a világ 12 legszebb vízesései közé tartozik. A város e 30 méter magas vízeséséről világhírű, mely a Pliva-tó és az Orbász folyó találkozásánál zúg alá, de sok más látnivalót kínál. A vízesést Csontváry Kosztka Tivadar is megfestette. Szabadidő a városban. Ezután szálláshelyünk, Medjugorje felé indulunk, s gyönyörű tájakon visz utunk. Este elsétálunk a medugjorjei Szent Jakab templomhoz és megnézzük a templom környékét. Szállás és vacsora egy családi panzióban, Medugorjében (4 éj).

2. nap:
Reggeli után Pociteljbe, a festők városába érkezünk, ahol még ma is látszanak a középkori erődítmény romjai. Mellette, a hegyoldalban keleties stílusú házak és a Hadzsi Ali dzsámi és minaretje is szép látványosság. Ezt követően Blagaj városába indulunk, mely rövid ideig Hercegovina független uralkodóinak székhelye volt. Megtekintjük a festői környezetben található Buna különlegesen bővizű forrása fölé épített pihenőházat, kolostort, melyet a legenda szerint a táncoló dervisek alapítottak. Következő megállónk Bosznia legkeletiesebb városa, Mostar. Hercegovina fővárosa a Hajrudin által tervezett öreg hídjáról vált világhírűvé, mely a Világörökség része, s a magyarok egyik kedvenc helye is. Séta a városban, melynek során átsétálunk a hídon, majd megtekintjük a város legfontosabb mecseteit. Szabadidő a bazárban. Szállás és vacsora.

3. nap:
Reggelit követően Neumba, Bosznia-Hercegovina egyetlen tengerparti nagyvárosába utazunk. Neum egy mesés öbölben terül el, vize kristálytiszta. A város a Peljesac-félszigetnek hála védett a nyílt tengeri széltől, így nyugodt atmoszférával rendelkezik. Neumban mindenki megtalálhatja a neki megfelelő időtöltést: a kellemes pihenéstől a vízi sportokig (búvárkodás, csónakázás, jet-ski), s a belvárosban sok étterem, kávézó, fagyizó, söröző várja a tengerparti strandolásra vágyó utazót. Egész napos szabadidő Neumban, majd visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.

4. nap:
Reggeli után egy látványos, vadregényes látogatásra, ún. Fotószafarira indulunk a Neretva folyó deltájába, amelyet kisebb csónakokkal közelítünk meg. A természet egy valódi kincset tartogat egy eldugott világban, ahol természetes környezetükben fotózhatunk növény-és állatritkaságokat. A hajókirándulás végén élő zenés ebéd vár ránk. Hazafelé benézünk a Kravica vízeséshez is, ahol a Trebizat folyó mintegy 30 m magasból zúdul alá, 10-12 ágra szakadva, felejthetetlen látványt idézve a néző elé. Szállás és vacsora.

5. nap:
Reggeli után hazaindulás. Utazás pihenőkkel Horvátországon keresztül. Várható hazaérkezés a késő esti órákban (forgalomtól függően).
 
Részvételi díj tartalmazza:
- Autóbuszos utazást
- Idegenvezetést
- 3 éjszakai szállást egy medugorjei családi panzióban, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban (tévé és lift nincs!)
- Kontinentális reggelit és 3 fogásos menüvacsorát

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Baleset-, betegség és poggyászbiztosítást
- útlemondási biztosítást
- Egyágyas felár: 16.000 Ft/fő
- Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
          Kravica vízesés: 5,00 €/fő
          Blagaj, kolostor: 4,00 €/fő
          Fotószafari: 27,00 €/fő
          Mostar: 6,00 €/fő
          Jajce vízesés: 6,00 €/fő

Az utazáson való részvétel feltétele az utazás teljes időtartama alatt az utasnál lévő, érvényes, kártyás típusú SZEMÉLYIGAZOLVÁNY vagy ÚTLEVÉL!

Bosznia és Hercegovina nem tagja az Európai Uniónak, így oda a "kék EU-s kártya" nem érvényes! Kérjük Utasainkat, hogy nálunk vagy máshol, de mindenképpen kössenek utasbiztosítást az utazás teljes időtartamára!

Az utazásra elegendő, ha EURÓT és HORVÁT KUNÁT hoznak magukkal. Boszniában a hivatalos fizetőeszköz a konvertibilis márka, azonban mindenhol el fogunk boldogulni euróval. Hazafelé végig horvát autópályán fogunk haladni, így itt tartjuk majd a mosdószüneteket. Egyes helyeken a mosdóért kunával kell fizetni.