Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Tekintse meg Facebook oldalunkat!

Berchtesgaden és Königsee

2020. július 04 - 05.     2 nap / 1 éjszaka

Részvételi díj: 40.000 Ft/fő

Program:

1. nap: Indulás Szombathelyről 6.00-kor. Folyamatos utazás Berchtesgadenbe. A kicsiny falucska felett magasodó hegycsúcson rendezték be a náci diktátor, Adolf Hitler egykori főhadiszállását és rezidenciáját. Bár az eredeti épületeket a háború végeztével az amerikai katonák lerombolták, a csúcsot érdemes meghódítani, hiszen már a feljutás is rendkívül élményeket tartogat, a fenti kilátás pedig tiszta időben egyszerűen lélegzetelállító: a környező hegycsúcsok és a völgyekben megbúvó kristálytiszta tavacskák mellett a szerencsések elláthatnak egészen Salzburg váráig. A csúcsok meghódítása előtt azonban végigjárjuk az egykori vendégház helyén kialakított Dokumentációs Központot, ahol sok-sok érdekességet, máshol még látható relikviát, fotókat is megtekinthetünk, s végül betekintést nyerhetünk az egykori Bunkerekbe is. Ezután egy meseszerű faluban található szálláshelyünkre megyünk, ahol elfoglaljuk szobáinkat. A szomszédos, tipikus bajor étteremben fogyasztjuk el finom vacsoránkat.

2. nap: Reggeli után feltárják szépségüket a hegyek és a köztük szerényen meghúzódó, festői szépségű  Königssee. A Watzmann, Steinernem Meer és a Hagengebirge hegyei közé fjordszerűen benyúló,  8 km hosszú, 1,3 km széles tó mélysége néhol eléri a 200 métert. A Königssee vizét ivóvíznek minősítették, Németország legtisztább tava, vízutánpótlását főleg  a felszín alatti patakokból nyeri. Hajóutunk során megismerkedünk a hegyi boszorkány történetével, láthatunk túraútvonalakat, hallhatjuk a helyi visszhangot is, és megtekinthetjük St. Barthalomä különleges templomát is. A táj szépsége minden évszakban lenyűgözi az ide látogatót, tavasszal vízesések zúdulnak le a meredek sziklafalakon, nyáron a természet bujasága tükröződik vissza a tó vízében, ősszel ezernyi színben pompáznak a fák, télen pedig puha takaróként borítja a hó a tájat. A Berchtesgaden Nemzeti Park területén, a Berchtesgadeni Sóbányában zárjuk programunkat, ahol 1517 óta megszakítás nélkül folyik a fehér arany kitermelése. A SalzZeitReise (sós időutazás) elnevezésű élményvezetés izgalmas kirándulásra invitál minket a hegy és a bánya belsejébe. Indulás előtt minden látogatónak védőoverallt kell húznia, mert a föld alatt állandóan +12°C a hőmérséklet. Az egy órás idegenvezetés közben egy kisvonattal 1400 métert teszünk meg. A bányalátogatás legfőbb attrakciói között találjuk a 36 m hosszú bányász csúszdát, a földalatti sós tavon történő csónakázást és a sókatedrálist. Összesen mintegy 6000 m² -nyi területen lenyűgöző multimédiás installációk kínálnak felejthetetlen élményt kicsiknek és nagyoknak egyaránt! A látogatást követően hazaindulunk, várható érkezés Szombathelyre 22.00 körül.

Részvételi díj tartalmazza:
- Autóbuszos utazást
- Idegenvezetést
- Svédasztalos reggelit a szállodában
- Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Bischofswiesenben, az Alpenhotel Brennerbaschtban

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást + útlemondási biztosítást:

- Egyágyas szoba felára: 11.000 Ft/fő
- Vacsora felára: 15,00 €/fő
- Belépőjegyeket:
       Sasfészek: 18,00 €
       Dokumentációs Központ: 8,00 €/fő (4 €/fő belépőjegy + 4 €/fő kötelező helyi idegenvezetés)
       Hajózás a Königssee-n: 17,00 €/fő
       Sóbánya: 16,00 €/fő